Női energiák a gasztronómiában? Három kiemelkedő hölgy, három figyelemre méltó életút, három történet. Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál roppant érdekes tematikával érkezik.
Fiatal, tehetséges séf. Hallottunk róla versenyek kapcsán, találkozhattunk vele hazánk top 10 éttermének konyháján. Azt viszont kevesen tudják róla, hogy letette a voksát a magyar konyha mellett és elhivatottan keresi a régi recepteket és az igazi hazai alapanyagokat. Lendvai Leventével beszélgettünk a szakács életről, a Virtu Étteremről.
Mindannyian nehéz évet hagytunk magunk mögött, alighanem 2023 nem aranybetűkkel íródik be a történelemkönyvekbe. Óriási infláció, irreális energiaárak, emelkedő alapanyagköltség – a HoReCa-szektor szereplői azt remélik, 2024-ben már csak felfelé vezet út.
Számos kihívással szembesültek a vendéglátósok 2023-ban is, mégis jellemzően igen szép forgalmat értek el. A minden téren emelkedő költségek azonban az eredményességi mutatókat a kiváló ünnepi szezon ellenére is csökkentik. Szakmai szervezeteket kérdeztünk arról, hogyan értékelik az ágazat helyzetét, tavalyi évét és mire számítanak 2024-ben.