A legnagyobb amerikai filmes díjátadó gáláját követő fogadás menüjét évtizedek óta jegyző sztárséf, Wolfgang Puck ismét Budapesten járt és a magyar gasztronómiával ismerkedett.
A Bocuse d’Or, a világ legnagyobb szakácsversenye lezárult. A szakácsmesterség mesterszakácsainak viadala véget ért. Ez az a verseny, ami az világ gasztronómiai közönségét egy emberként megmozgatja, és utat mutat a jövő számára. A hazai csapat kiemelkedő eredménnyel végzett a megmérettetésen
2022 meghatározó év volt a SZÉP kártya történetében. Az alszámlák közötti átjárhatóság mellett az élelmiszervásárlási lehetőség bevezetése rendkívül megdobta a juttatás népszerűségét: tavaly a K&H SZÉP kártya forgalma meghaladta a 28 milliárd forintot, ami minden eddigi eredményt túlszárnyal.
Mivel a vendéglátóhelyek megítélésének egyik fontos eleme a kávékínálat, ezért piaci szereplőket kérdeztünk a piacon tapasztalható tendenciákról és a kávépiac helyzetéről. A kávépiac is megérezte a koronavírus-járvány hatásait és a forint árfolyamának ingadozását. A pandémia következtében súlyos veszteségeket elszenvedő vendéglátósoknak még mindig fontos szempont a termékek beszerzési ára, amikor kávéforgalmazót választanak ki. Ugyanakkor az embereknek igényük van a jó minőségre és a finom ízekre, emiatt az éttermek az ár-érték arányt is kiemelten kezelik.
Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség (MNGSZ) elnöke és a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa szerint a vendéglátásban és a turisztikában a pandémiát csakis összefogással és egymásra figyeléssel lehet leküzdeni.