Hazánk gasztronómiai élete az utóbbi évtizedben felpezsdült. Köszönhető ez a nemzetközi elismeréseknek, a médiának és a világban folyó trendeknek. Ami a szakácsművészetet illeti, a világ szinte minden konyhája és alapanyaga elérhetővé vált. Már csak arra van szükség, hogy megfelelő szakemberek kezébe kerüljön a tudás. Ennek példája Pallag Dávid séf, ő is annak a generációnak a tagja, aki átveheti a stafétát a „nagy öregektől”. Mi lehet a sikerének titka?
Vannak a vendéglátásnak különböző időszakai, és vannak séfek, akik fémjelzik ezeket az időszakokat. Sárközi Ákos – hazánk vendéglátásának egyik legismertebb és legszínesebb egyénisége – mindig töri valamin a fejét. Új utat jelölt ki a Textúrának, és magának is. Ahogy féltve őrzi a tradíciókat, csakúgy innovatív megoldásaival változásokat is hoz. Megkérdeztük őt a múlt és jelen nehézségeiről, a megoldásokról, és hogy merre tarthat véleménye szerint a hazai vendéglátás. Az is kiderül, miről fog szólni a nemsokára megjelenő könyve.
Reményiné Tihanyi Klára, a SIRHA Budapest kiállítási igazgatója lapunknak elmondta, hogy jövôre már hatodik alkalommal rendezik meg a szakkiállítást. Nem csak Magyarország, de Kelet-Közép-Európa vezetô élelmiszeripari és HORECA szakkiállítása 2024. március 5. és 7. között lesz a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén.
Vannak séfek, akik követik a trendeket, és tökéletes ételeket készítenek. Viszont vannak olyanok is, akik maguk jelentik a trendet. Huszár Krisztián azok közé tartozik, akik a saját útjukat járják. A séffel múltról, jelenről és jövőről beszélgettünk.
Jahni László séfet mindenki ismeri a szakmában. Neve összeforrt a Kistücsök étteremmel. Azt viszont kevesen tudják, hogy az élete is. A balatoni vendéglátás kiemelkedő szakemberét arról kérdeztük, miként került Budapestről Balatonszemesre, mit jelent neki a szakma, és hogyan látja a 2023-as szezont.