A Nagymező utcában immár elérhetőek Varga Dániel séf bravúros ázsiai fogásai. A jól ismert konyhafőnök mindig egyedit alkot és nem csak a konyhában. Az ínyenceknek és az ázsiai ételek kedvelőinek kötelező, aki pedig nem próbálta még, annak még inkább az.
A panda merchant a foodpanda éttermi partnerei számára kialakított éttermi ellátói platform. Nyeső Dóra, a foodpanda értékesítési és üzletfejlesztési menedzsere már a panda merchant kezdete óta dolgozik az ételszállító vállalat ezen projektjén, amelyet elsőként a Chef&Pincérnek mutat be a cég.
„Székelyföldön csúcsgasztronómia van Michelin csillagos szakácsokkal, csak nem az éttermek étlapjain kell keresni, hanem az otthonokban”– véli Szőcs Előd kreatív séf, aki felismerte, a székelyföldi gasztronómiát úgy tudja legjobban segíteni, ha több helyen „szórja el a magokat”.
Nemrég derült ki, hogy két magyar vidéki étterem is elnyerte a Michelin-csillagot. Tatán a Platán étterem, amely Pesti István nevéhez fűződik, elsőre két csillagot tudhat a magáénak. A másik a még „friss” étteremnek számító 42 Restaurant. Mindkettő a maga nemében egyedülálló eredmény.
Barna Ádámmal pályafutásáról valamint arról is beszélgettünk, hogyan képzelik a jövőt a 42 Restaurantban.
Az energiaárak robbanásszerű változása, az alapanyagok elképesztő drágulása, a munkabérek emelkedése és a tervezhetőség hiánya az, ami a vendéglátás és a szállodaipar működését a leginkább megnehezítette tavaly. A nyáron prognosztizált tömeges bezárásokra szerencsére nem került sor, de így is több ezer üzlet zárt be az elmúlt egy-két évben.
Hiába drágult meg jelentősen az élet, a vendég akkor is minőségi kávét szeretne fogyasztani, éppen ezért a kávé- és kávégépforgalmazók is arra intik a vendéglátósokat, hogy a nehéz körülmények ellenére se adjanak lejjebb a minőségből, hiszen mindenki számára fontos, hogy a vendég elégedetten távozzon tőle és később újra visszatérjen.