Az eldobható, környezetbarát fogyóeszközök és csomagolóanyagok kínálatát feltérképezve piaci szereplőket kérdeztünk arról, hogy milyen portfóliót nyújtanak a HORECA-szektornak, milyen trendeket tapasztalnak az éttermek részéről, és mekkora az igény a környezetbarát cikkekre.
A Nagymező utcában immár elérhetőek Varga Dániel séf bravúros ázsiai fogásai. A jól ismert konyhafőnök mindig egyedit alkot és nem csak a konyhában. Az ínyenceknek és az ázsiai ételek kedvelőinek kötelező, aki pedig nem próbálta még, annak még inkább az.
A panda merchant a foodpanda éttermi partnerei számára kialakított éttermi ellátói platform. Nyeső Dóra, a foodpanda értékesítési és üzletfejlesztési menedzsere már a panda merchant kezdete óta dolgozik az ételszállító vállalat ezen projektjén, amelyet elsőként a Chef&Pincérnek mutat be a cég.
„Székelyföldön csúcsgasztronómia van Michelin csillagos szakácsokkal, csak nem az éttermek étlapjain kell keresni, hanem az otthonokban”– véli Szőcs Előd kreatív séf, aki felismerte, a székelyföldi gasztronómiát úgy tudja legjobban segíteni, ha több helyen „szórja el a magokat”.
Nemrég derült ki, hogy két magyar vidéki étterem is elnyerte a Michelin-csillagot. Tatán a Platán étterem, amely Pesti István nevéhez fűződik, elsőre két csillagot tudhat a magáénak. A másik a még „friss” étteremnek számító 42 Restaurant. Mindkettő a maga nemében egyedülálló eredmény.
Barna Ádámmal pályafutásáról valamint arról is beszélgettünk, hogyan képzelik a jövőt a 42 Restaurantban.