Hazánk gasztronómiai élete az utóbbi évtizedben felpezsdült. Köszönhető ez a nemzetközi elismeréseknek, a médiának és a világban folyó trendeknek. Ami a szakácsművészetet illeti, a világ szinte minden konyhája és alapanyaga elérhetővé vált. Már csak arra van szükség, hogy megfelelő szakemberek kezébe kerüljön a tudás. Ennek példája Pallag Dávid séf, ő is annak a generációnak a tagja, aki átveheti a stafétát a „nagy öregektől”. Mi lehet a sikerének titka?
Vannak a vendéglátásnak különböző időszakai, és vannak séfek, akik fémjelzik ezeket az időszakokat. Sárközi Ákos – hazánk vendéglátásának egyik legismertebb és legszínesebb egyénisége – mindig töri valamin a fejét. Új utat jelölt ki a Textúrának, és magának is. Ahogy féltve őrzi a tradíciókat, csakúgy innovatív megoldásaival változásokat is hoz. Megkérdeztük őt a múlt és jelen nehézségeiről, a megoldásokról, és hogy merre tarthat véleménye szerint a hazai vendéglátás. Az is kiderül, miről fog szólni a nemsokára megjelenő könyve.
Vannak séfek, akik követik a trendeket, és tökéletes ételeket készítenek. Viszont vannak olyanok is, akik maguk jelentik a trendet. Huszár Krisztián azok közé tartozik, akik a saját útjukat járják. A séffel múltról, jelenről és jövőről beszélgettünk.
Jahni László séfet mindenki ismeri a szakmában. Neve összeforrt a Kistücsök étteremmel. Azt viszont kevesen tudják, hogy az élete is. A balatoni vendéglátás kiemelkedő szakemberét arról kérdeztük, miként került Budapestről Balatonszemesre, mit jelent neki a szakma, és hogyan látja a 2023-as szezont.
Az Eventrend Group az elmúlt három évben mintha egy hullámvasúton ült volna, de a már 30 éves cégcsoport most érte el történetének eddigi legmagasabb bevételét. A vállalat egyik alapító tulajdonosa, Nagy Gábor arról mesélt lapunknak, minek köszönhető, hogy az elmúlt években megjelenő súlyos, a világot és az országot sújtó nehézségek ellenére is sikeresen navigálják cégeiket.
Az ifjú, tehetséges séfet nem kell bemutatni, hiszen évek óta kiemelkedő szereplője a magyar gasztronómiának. Hosszú évek óta összeforrt a neve a MÁK Restauranttal, ahol megújuló fogásaival minduntalan meglepi a vendégeket. Nem véletlen, hogy a Michelin Guide is az ajánlott éttermek közé sorolja, Mizsei János pedig megkapta a Michelin Young Chef díjat.