Az idei év hozott néhány örömteli történést a gasztronómiában: két új Michelin-csillagos étteremmel is gazdagodott Magyarország, a Szulló Szabina és Széll Tamás által vezetett Stand étterem és a Babel kapott ezzel komoly nemzetközi elismerést.
Az idei év hozott néhány örömteli történést a gasztronómiában: két új Michelin-csillagos étteremmel is gazdagodott Magyarország, a Szulló Szabina és Széll Tamás által vezetett Stand étterem és a Babel kapott ezzel komoly nemzetközi elismerést.
Sokszor és sokan mondogatják, hogy külföldön kolbászból van a kerítés, és sokkal könnyebb.
A szakácsok életútja többnyire teljesen különbözik egymástól. Viszont az teljesen biztos, hogy konyhafőnöki pozícióba kerülni hosszú évek munkájával és nagy adag elhivatottsággal lehetséges. Rendszerint fontos, hogy ki milyen alázattal áll ki a munka porondjára, s mennyire képes a nehézségek ellenére megtenni mindent a céljai érdekében.
25 évvel ezelőtt, 1994-ben indult el családi vállalkozásként a gyorsfagyasztott termékek forgalmazásával és gyártásával foglalkozó BA-HA-MA’S Kft. Péterszegi János tulajdonossal, és fiával a vállalat születésnapi gálája előtt beszélgettünk a cég működésének néhány kulcspillanatáról, a generációváltás fontosságáról, a vállalat által képviselt értékekről és a jövőre vonatkozó tervekről is.
Miként lesz egy lányból szakács, és hogyan lesz 26 évesen konyhafőnök? Milyen nehézségei vannak a főleg férfiakból álló szakmában nőként érvényesülni? Milyen lehetőségeik vannak azoknak a szakácsoknak, akik a gyengébb nemet képviselik? Pereszlényi Alexandra elmondta nekünk, ő hogyan látja ezeket a kérdéseket.