A dél-magyarországi kisvárosból indult kiemelkedő karrier útjára Kun Péter, aki KP Burger néven menő burgerező láncot épített, emellett pedig a gyönyörűen megkomponált tálalásai révén külföldön is méltó hírnévre tett szert. Sokan ismerik a nevét, a séf idén egy nagy gasztronómiai meglepetéssel készül.
Egy séf életútja nagyon szerteágazó és különféle állomásokon kell átmennie. A pandémia által megtépázott vendéglátás pedig döcögő és nehézségekkel teli. Réti Sebestyént kérdeztük pályájáról, meglátásairól és arról, hogy ők hogyan boldogulnak a nyitás óta.
A MÁK Bistro fiatal séfjét, mint a csúcsgasztronómiában dolgozó vendéglátóst is gondolkodásra késztette a vírushelyzet. A leginkább érintett belvárosi éttermek többnyire bezártak, vagy kényszerpályán házhoz szállítással foglalkoznak. Az viszont nagyon fontos, ki miként éli meg, és ki mit hoz ki abból, amit most ránk osztott a világválság. Mizsei János pozitív attitűddel és új ötletekkel felvértezve állja a sarat.
Immáron örök témává avanzsált a Covid hatása. Számos szakember kifejtette már a véleményét és rengeteg megközelítésből olvashattunk róla. Viszont van az a séfgeneráció, aki a magyarországi vendéglátás jövőjét fogja alakítani, vagy éppen már most komoly hatással van rá. Ezek közé tartozik Tóth Pál, akinek kikértük a véleményét a mostani szomorú helyzet kapcsán.
Sokan és sokféleképpen látják a magyar vendéglátás helyzetét. Jelenleg egy olyan időszakot élünk meg, melyre eddig nem volt soha példa. Se megoldás, se recept, inkább elszigetelt magányos megoldások jellemzik azt, ami most uralkodik a piacon. Megérteni, értékelni, csakis úgy lehet, ha sokkal átfogóbban szemlélődünk. Segal Viktor – akinek pályafutása a határokon átívelő –, érdekes meglátásokkal és elgondolkodtató nézőpontból tudja mérlegelni, jellemezni a helyzetet.
Györffy Árpádot a szakmában már régóta ismerik, az Arany Kaviár Étteremben tűnt fel, és gyorsan felfedezték tehetségét. Konyhafőnöki munkája mellett számos szakmai versenyen tevékenykedett, és nemrégiben a Four Seasons Hotel Gresham Palace executive séfje lett. A nagyközönség találkozhatott vele a Masterchef VIP műsorában, mint zsűritag, ő is azon séfek egyike, aki a munkája szerelmese, akire érdemes odafigyelni. Arról kérdeztük, hogy új pozíciója milyen feladatokkal jár, illetve, hogy a mostani helyzetet miként látja egy szálloda executive séfje.