Vannak séfek, akik követik a trendeket, és tökéletes ételeket készítenek. Viszont vannak olyanok is, akik maguk jelentik a trendet. Huszár Krisztián azok közé tartozik, akik a saját útjukat járják. A séffel múltról, jelenről és jövőről beszélgettünk.
Jahni László séfet mindenki ismeri a szakmában. Neve összeforrt a Kistücsök étteremmel. Azt viszont kevesen tudják, hogy az élete is. A balatoni vendéglátás kiemelkedő szakemberét arról kérdeztük, miként került Budapestről Balatonszemesre, mit jelent neki a szakma, és hogyan látja a 2023-as szezont.
Az Eventrend Group az elmúlt három évben mintha egy hullámvasúton ült volna, de a már 30 éves cégcsoport most érte el történetének eddigi legmagasabb bevételét. A vállalat egyik alapító tulajdonosa, Nagy Gábor arról mesélt lapunknak, minek köszönhető, hogy az elmúlt években megjelenő súlyos, a világot és az országot sújtó nehézségek ellenére is sikeresen navigálják cégeiket.
Az ifjú, tehetséges séfet nem kell bemutatni, hiszen évek óta kiemelkedő szereplője a magyar gasztronómiának. Hosszú évek óta összeforrt a neve a MÁK Restauranttal, ahol megújuló fogásaival minduntalan meglepi a vendégeket. Nem véletlen, hogy a Michelin Guide is az ajánlott éttermek közé sorolja, Mizsei János pedig megkapta a Michelin Young Chef díjat.
„Székelyföldön csúcsgasztronómia van Michelin csillagos szakácsokkal, csak nem az éttermek étlapjain kell keresni, hanem az otthonokban”– véli Szőcs Előd kreatív séf, aki felismerte, a székelyföldi gasztronómiát úgy tudja legjobban segíteni, ha több helyen „szórja el a magokat”.
Nemrég derült ki, hogy két magyar vidéki étterem is elnyerte a Michelin-csillagot. Tatán a Platán étterem, amely Pesti István nevéhez fűződik, elsőre két csillagot tudhat a magáénak. A másik a még „friss” étteremnek számító 42 Restaurant. Mindkettő a maga nemében egyedülálló eredmény.
Barna Ádámmal pályafutásáról valamint arról is beszélgettünk, hogyan képzelik a jövőt a 42 Restaurantban.