Meglepetéssel indul a Bocuse d’Or verseny. Azt már tudjuk, hogy kik a magyar selejtező továbbjutói, így az eddigi legerősebb mezőny veti össze tudását a megmérettetésen. Viszont nem csak ebben lesz különleges az idei szakácsverseny, hiszen a coachszerepben is változás történt: a Magyar Bocuse d’or Akadémia Vomberg Frigyes és Segal Viktor után Volenter Istvánt kérte fel a feladatra. Utánajártunk, hogy ő milyen érzésekkel és gondolatokkal vág neki ennek a komoly munkának.
A néhány évvel ezelőtti visszaesést követően az elmúlt 3-4 évben újra lendületet kapott a hazai és elsősorban a budapesti rendezvénypiac.
Magyarországon is egyre többen térnek át a veganizmusra, a vegetarianizmusra, esetleg a fenntartható húsfogyasztást választják, vagy egyszerűen csak szeretnének valami újat kipróbálni. Ez a tendencia a gasztronómia minden szegmensében érezteti a hatását, nem képeznek kivételt a gyorséttermek és a kézműves street food vonal sem. Budapesten is egymás után nyílnak meg azok a helyek, ahol vegetáriánius vagy vegán hamburgereket lehet fogyasztani.
Finnországból indult és jelenleg 19 ország mintegy 60 nagyvárosában, köztük Budapesten is elérhető a Wolt ételkiszállító cég szolgáltatása. A látványos és jól kezelhető applikációra, folyamatos IT-fejlesztésekre és a konkurenciánál hatékonyabb logisztikai rendszerre épülő vállalatnak jelenleg mintegy 200 ezer egyéni felhasználója és 500 étterem ügyfele van idehaza. A fővároson kívül három vidéki nagyvárosban működnek már, de a cél a kiszállítási terület folyamatos bővítése és az ügyfélélmény növelése. Tajta Ákos, magyarországi general menedzserrel beszélgettünk.
Ahogyan a minőségi kávézás jobban előtérbe kerül, úgy a presso, a cappuccino és a latte „szentháromságán” is egyre jobban átlépünk Magyarországon. A szakemberek a legnagyobb problémát egyöntetűen a szakképzett munkaerőhiányban látják. Aktuális kávékörképpel jelentkezünk a színtér képviselőinek szemszögéből.