Az elmúlt két évben a vendéglátóüzletek alkalmazkodtak a váratlan helyzetekhez, de a munkaerőhiány, az infláció és az elszabadult energia- és alapanyagárak továbbra is hatalmas kihívást jelentenek a szektornak.
Igazából senki sem tudja, miért mellőzik hazánkban ezt a nagyszerű húsféleséget. Az biztos, hogy nincsen hagyománya Magyarországon a pulykafogyasztásnak, pedig ideje lenne felismerni a pulykában rejlő lehetőségeket.
Idén július elejétől lép életbe a vendéglátóhelyek adatszolgáltatási kötelezettsége, amire az éttermeknek még fel kell készülniük. Egyelőre azonban nem tudni, hogy pontosan mire.
Megnéztük, hogyan tud eleget tenni a csomagolóipar az egyszer használatos műanyagokat betiltó rendeletnek, és milyen fenntartható alternatívát tudnak a gyártók és forgalmazók kínálni a HoReCa szektor részére.
Nem enyhült a munkaerőhiány a vendéglátásban és a turizmusban. Az ágazat helyzetét nehezíti, hogy megszűntek korábbi áfa-kedvezmények, megemelkedett januártól a bruttó minimálbér, és februártól élelmiszervásárlásra is fel lehet használni a SZÉP-kártyákat. Szakmai szövetségeket kérdeztünk arról, hogyan értékelik a 2021-es évet, és mit várnak 2022-től.
Tavaly decemberben Fazekas Ádám első díjjal tért haza a fagyik világbajnokságának is tekinthető Gelato Festival World Masters versenyről. A „pisztácia gyümölcse” a hazai verseny után az európai döntőn is az élen végzett, és világszinten sem talált legyőzőre. A magyar fagylaltmester márciusban a Sigep expóra utazik Riminibe, hogy a nagyközönség előtt is elkészítse mesterművét.