Az eldobható, környezetbarát fogyóeszközök és csomagolóanyagok kínálatát feltérképezve piaci szereplőket kérdeztünk arról, hogy milyen portfóliót nyújtanak a HORECA-szektornak, milyen trendeket tapasztalnak az éttermek részéről, és mekkora az igény a környezetbarát cikkekre.
A panda merchant a foodpanda éttermi partnerei számára kialakított éttermi ellátói platform. Nyeső Dóra, a foodpanda értékesítési és üzletfejlesztési menedzsere már a panda merchant kezdete óta dolgozik az ételszállító vállalat ezen projektjén, amelyet elsőként a Chef&Pincérnek mutat be a cég.
Az energiaárak robbanásszerű változása, az alapanyagok elképesztő drágulása, a munkabérek emelkedése és a tervezhetőség hiánya az, ami a vendéglátás és a szállodaipar működését a leginkább megnehezítette tavaly. A nyáron prognosztizált tömeges bezárásokra szerencsére nem került sor, de így is több ezer üzlet zárt be az elmúlt egy-két évben.
Kétségtelen, hogy rájár a rúd a hazai vendéglátás minden szegmensére. Ez alól a street food vonal sem kivétel. A nehézségek ellenére mégis sokan ebben látják azt a lehetőséget, amivel túl lehet élni az elkövetkezendő időszakot.
Beruházásokban, létszámban is most egy még bizonytalanabb jövő vár a vendéglátásra és a turizmusra, mint ami a Covid-járvány alatt volt. Eddig ugyanis nem volt általános gazdasági válság, egyes szektorok kifejezetten jól prosperáltak. Iparági szereplőket kérdeztünk körképünkben arról, hogy mire számítanak a HORECA-szektorban, várható-e tömegesen az üzletek bezárása, és hogyan érintik a szolgáltatókat a jelenlegi körülmények.