A vendéglátás folyamatosan változó világát rengeteg minden befolyásolja. Soha nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy valami fekete vagy fehér. A világ konyháiról beáramló trendek, a saját magunk által alakított áramlatok és a vendégek elvárásai mind irányt szabnak. Hogy miként alakult a tavalyi év, és mit várhatunk 2020-ra, mindenképp érdekes kérdés. Felkerestük a magyarországi gasztronómia néhány szereplőjét, hogy ők miként látják ezt, illetve milyen következtetéseket lehet levonni, mit lehet ebből tanulni.
Természetközeli gondolkodású magyar konyha – fine dining vonalon. Megnyitott a következő Michelin-csillag-gyanús étterem Budapesten: a Salt. Tóth Szilárd séffel beszélgettünk az idáig vezető útjáról, az étterem filozófiájáról és koncepciójáról.
Idehaza meghonosítani egy sokak számára ismeretlen ételt, hatalmas kihívás. Még merészebb elgondolás kizárólag egyetlen, ráadásul Hawaii nemzeti eledelére – poké – alapozva nyitni egy éttermet. Négy budapesti fiatal (Szládovics Orsi, Moravcsik Béla, Brunda Mátyás és Semsei Sándor) azonban volt olyan bátor, hogy belevágjon ebbe az üzleti vállalkozásba. A Bartók Béla úton üzemelő ONO Poké Bowl & Bar üzletvezetőjét, Semsei Sándort többek között arra kértük, hogy ismertessen meg minket ezzel a hawaii ételkülönlegességgel, ami néhány hete megérkezett Budapestre is.