Bort rendelni egy étteremben sokak számára stresszes élmény – főleg, ha hosszú a borlap, komoly a körítés, és úgy tűnik, mintha „mindenki más tudná, mit csinál”.
Bort rendelni egy étteremben sokak számára stresszes élmény – főleg, ha hosszú a borlap, komoly a körítés, és úgy tűnik, mintha „mindenki más tudná, mit csinál”.
Méghozzá borok sorsáról és értékéről – de mégis mit tudhat egy Master of Wine?
A Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács (MSZSZT) megbízásából készült friss, reprezentatív kutatás* eredményei szerint a 18–49 éves magyarországi alkoholfogyasztók több mint fele legalább havi rendszerességgel fogyaszt alkoholt.
A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
A turisztikai szektor rekordot rekordra halmoz, nemzetgazdasági hozzájárulása közvetlen és közvetett módon meghaladja a 13 százalékot, amiben a Balaton-régiónak kiemelkedő szerepe van - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Balaton Wines Visitor Center ünnepélyes megnyitóján csütörtökön Balatonszőlősön, fontosnak nevezve a borturizmus erősítését.
Az egészséges táplálkozásért indított országos szemléletformáló kampányt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy hitelesen mutassa be az állati eredetű termékek jelentőségét, cáfolja a velük kapcsolatos tévhiteket, és párbeszédet kezdeményezzen a fogyasztók és a hazai élelmiszertermelők között - közölte a kamara az MTI-vel.