Főzőshow-k, vetítések, előadások, mesterkurzusok és egyéb online és jelenléti programok során ismerteti meg az olasz gasztronómiai hagyományokat hétfőtől vasárnapig a 7. Olasz Gasztronómiai Világhét.
A Veranda Cukiműhely Budapest aranyalmája elnevezésű süteménye lett idén Budapest desszertje.
A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy egyszeri, különleges gasztro-diplomáciai desszertpályázatot hirdetett, melynek célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert életre hívása.
Idén szeptemberben az országban elsőként angol nyelvű Vegetáriánus Szakács képzést indít a Culinary Institute of Europe. A képzés célja, hogy a diákok az öthónapos kurzus elvégzését követően magabiztos szakmai tudással rendelkezzenek, amit hazai és külföldi vendéglátóhelyek konyháján is kamatoztatni tudnak. A képzés szakmai vezetője Ádám Csaba, a nemrég bezárt Olimpia étterem egykori séfje.
Ízletes, új formá(t)öltött kürtőskalács debütál május 13-15. között a 2. Kürtőskalács Vigalmon, amelynek idén is a Holnemvolt Vár ad otthont. A háromnapos családi rendezvényen mutatkozik be a nagyközönségnek a KÜRTŐSBON, ami biztos, mindenkit levesz a lábáról.