A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a Fény Utcai Piac 2200 fős, hazai gyümölcs-, zöldség-, tej-, hal- és húsfogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből. A Piac júliusban nagyszabású jótékonysági kezdeményezést is indít.
A válaszadók 55%-a az elmúlt éveket figyelembe véve több zöldséget fogyasztott, 37% pedig ugyanannyit, mint korábban. A gyümölcsfogyasztás esetében is hasonló a tendencia - a válaszadók 46%-a idén több gyümölcsöt fogyasztott eddig, mint az utóbbi években, 41% szerint pedig ugyanannyit.
Sokak kedvence volt az elmúlt három évben a Cupákos, az idők azonban változnak és egyre nagyobb az igény a könnyedebb ételekre is. Természetesen Tasnádi Ákos séf is a legújabb trendekhez igazodva alakítja fogásait, és már az elmúlt hónapokban is sokat változott a Cupákos kínálata, most pedig új köntösbe bújt az étterem, amely mostantól Dobka és júniustól megújult külsővel és változatos ételekkel várja vendégeit a Dob utca és a Kazinczy utca sarkán.
A kormány a veszélyhelyzet idejére megkönnyítette az üzleten kívüli kereskedelmi tevékenység és a csomagküldő kereskedelem végzését, ezeket a tevékenységeket ideiglenesen bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytathatták a napi fogyasztási cikket vagy éttermi ételt forgalmazók, a veszélyhelyzet megszűnésével azonban a tevékenység végzését ismét be kell jelenteni az illetékes kereskedelmi hatóságnál - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.
Mérnökök egy csoportja megtanított egy robotot omlettet készíteni egészen a tojások feltörésétől az elkészült étel tányérra helyezéséig, és még azt is sikerült elérniük, hogy jó ízű ételt készítsen.
Mindenki nagyon várta már a rendelkezést, mely alapján megnyithatnak a vendéglátóhelyek. A szakmai diskurzus azóta is tart, hiszen legalább annyi megválaszolatlan kérdés lebeg a levegőben, mint a bezárás kapcsán. Már jó előre tudható volt, hogy nincsenek olyan tartalékai a szektornak, melyekkel még hosszú hónapokat kibírna, ezáltal egy kicsit fellélegezhet a szakma. Az újranyitás rengeteg feladattal látja el a vállalkozásokat, ami az anyagbeszerzéstől, a munkaerő hatékony működtetésén át, egészen a vírushelyzet által előirányzott higiéniai rendelkezések abszolválását is jelenti.
Sok szó esik arról, hogy ugrásszerűen nőtt a készétel házszállítások száma, ám arról már kevesebbet olvashatunk, hogy pontosan mit is rendelünk otthonra. A Falatozz.hu országos ételrendelő portál friss adataiból kiderül, hogy melyek a legnépszerűbb ételek, és változott-e valami az elmúlt hetekben.