Öt éve már, mikor a Villányi Borvidék termelői a piaci trendekhez igazodva elhatározták, hogy egy olyan bort kívánnak megalkotni, amely a borvidék könnyed, mosolygós arcát mutatja meg a borkedvelő közönségnek.
A REDy, a Villányi borvidék „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. Míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa, egy kiváló választás a mindennapokra.
A „Villány vidám arcát” felvillantó REDy egy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, amelyet enyhe hordóhasználatra utaló fűszeres aromák egészíthetnek ki. Kortyban a lendületes, gyümölcsös, primer ízek dominálnak.
Az új évjárattal legelőször április 23-én a pécsi Magtár Látogatóközpontban, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon találkozhattak az érdeklődők, ahol nagy sikert aratott. A kóstolófesztivál 3 év kihagyást követően került újra megrendezésre. Az idei évben hagyományteremtő szándékkal a Villányi Borvidék vette át a főszervező szerepét, hiszen a fajtára is különös gondot fordítanak a villányi termelők. Természetesen továbbra is a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazin együttműködő partnerként részt vett a szervezésben, így a kooperációnak köszönhetően egy jó hangulatú, színvonalas közönségrendezvényt tudhat maga mögött a szervező csapat. A rendezvény keretében Ipacs-Szabó István a Villányi Borvidék alelnöke a REDy koncepciójáról mesélt, míg a REDy készítő borászatok személyesen mutatták be a portugieser alapú házasításaikat.
Debütáló REDy pincészetek:
Bock Pince, Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Maczkó Róbert Pincészete, Mokos Pincészet, Ősi Gábor Pincészete, Vinatus Pince;
Fotó: Kiss Gadget Zoltán
Tavaly 19,6 millió hektoliter sört főztek a cseh sörgyárak, 2,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban - közölte a cseh sörgyárak szövetsége Prágában.
A március 27-én vasárnap megrendezett filmes díjátadó gálát követő fogadáson a Michelin-csillagos hollywoodi sztárséf, Wolfgang Puck budapesti Spago éttermének vezető séfje, Szántó István alkotott magyar ételeket a vendégek számára. A séf saját pultjánál fogadta az érkező világsztárokat és maga prezentálta nekik a tökéletesen elkészített ikonikus magyar fogásokat. Az első adag vadast nem más, mint Samuel L. Jackson kapta.
Három év kihagyás után a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete a SIRHA Budapest nemzetközi gasztronómiai kiállítás keretein belül rendezte meg 14. sörversenyét.