Magazin

Portré

A legjobb éttermeknek ugyan meg kell mutatniuk az újszerűséget, de a jó konyha a jó alapanyagoknál kezdődik, ami a magyarok nagy többségének elérhetetlen marad, így a csúcsgasztronómia nem tud lecsorogni a tömegekhez – állítja Hampuk Zsolt, szakács.
Hogyan lehet szakácsként feltörni? Mit lehetne a magyar konyhából külföldön eladni? Kiderül.

Portré

12 éve vezeti a Radisson Béke Hotel, ezen belül pedig a patinás Zsolnay Kávéház cukrászatát. A közelmúltban a fiatal cukrászmester az „Ország Tortája” zsűrijének tagja volt.
Tapasztalatairól és karrierjéről beszélgettünk, valamint arról, hogy miért dolgozik tudathasadásos állapotban.

Portré

amanÁman Attila több mint másfél éve dolgozik a többnyire tengeri halakat kínálóthe bigfish seafood bistroban, és egyben a Kapj rá! kampány szakértője is. A víz és annak élővilága a szenvedélye, a halakat ugyanis nem csupán elkészíti, hanem gyönyörködik is bennük: rendszeresen búvárkodik. A szakértő konyhafőnökkel beszélgettünk a hal hazai konyhában elfoglalt mostoha helyzetéről, a lehetséges megoldásokról, és a helyes tárolás fontosságáról.

Portré

Megfordult a Monarchia étteremben, a Gundelben és a Portside De Cubaban, valamint a Pastrami étteremben is. A TV Paprika egyik szakácsa, Olaszországban pedig hosszú ideig a Római Magyar Nagykövetség konyhafőnöke volt. Idén új projektbe fogott többedmagával, így az új Pesti Vigadó egyik séfje lesz. Magos Zoltánnal beszélgettünk az új tervekről, olasz konyháról és hazai minőségről.

Hírlevél feliratkozás

newsletter