A szomszédos országban rendezett 2nd Meat Smoke and Beer BBQ Competition Wels 2018 versenyen három magyar csapat is indult, amelyek közül a fehérvári csapat összesítésben elhozta a bajnoki trófeát.
A szomszédos országban rendezett 2nd Meat Smoke and Beer BBQ Competition Wels 2018 versenyen három magyar csapat is indult, amelyek közül a fehérvári csapat összesítésben elhozta a bajnoki trófeát.
A pizza őshazája, Itália után most az USA-ban, Las Vegasban tette próbára magát a magyar kézműves pék, pizzamester, Szabadfi Szabolcs. A múlt héten rendezték meg az amerikaiak a világ legnagyobb iparági kiállítását, a 34. PizzaExpo-t, amelynek része az International Pizza Challenge is. Az idei PizzaExpo-n több mint 500 kiállító, 1400 stand és több tízezer ember vett részt Nevadában.
Húsvéti ételekkel, ünnepi kézműves programokkal és tematikus napokkal, hétvégékkel várja péntektől április 22-ig a látogatókat a Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren.
A magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei mellett nemzetközi sztárséfek, is érkeznek, köztük a Steirereck tulajdonos-séfje, Heinz Reitbauer a Gourmet fesztiválra május 17. és 20. között a Millenáris Parkba.
Indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán: a rendezvényre március 16. és 18. között várják a közönséget a várkertben.
A Szinergia Szakiskola Dráva utcai Taverna Tagintézményében tartott III. Czifray-versenykurzus negyedik fordulóján február 25-én ötféle kagylót lehet választani a főételhez és különböző gabonákat a desszerthez. Háromcsillagos fogás is született.