Idén október 13-15. között új helyszínen, a Szabadság téren várja az édesszájú látogatókat az 5. Kürtőskalács Fesztivál.
Idén október 13-15. között új helyszínen, a Szabadság téren várja az édesszájú látogatókat az 5. Kürtőskalács Fesztivál.
A Kenyérlelke Fesztiválon belekóstolhattunk Magyarország legjobb hagyományosan sütő pékségeinek kenyereibe, és örülnénk, ha inkább ezt adnák az üdvöző falatokhoz, mint a mélyhűtött francia termékeket.
A 17. századi magyar konyha ízvilága és pompája elevenedik meg pénteken és szombaton a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában rendezett Barokk Ételfőző Fesztiválon.
Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a mézédes gyümölcsből, és az is kiderül, idén ki lesz a legjobb dinnyesúlysaccoló.
Augusztus 18-án és 19-én az új szőlő megszentelése is központi eseménye lesz a rendezvénynek, amelyre gasztronómiai vásárral, koncertekkel és táncházakkal is várják a vendégeket.
Az október 1-én tartandó szakácsversenyre a résztvevőktől kacsaételeket várnak, amely lehet előétel-főétel kombó, de csak főétel is lehet két fogásban. A garrnírunghoz a gyümölcsöt érdemes lehet már most elkezdeni tartósítani.