Kifinomultabb ízek, érdekes aromák vagy akár a színes kávé – a kávézás szerelmesei időről-időre újabb megoldásokkal találkozhatnak.

Újhullámos kávék

Az újhullámos kávék előretörésével többnyire a fiatalok körében trendi lett a világosabb pörkölés. Ezeknél a kávéknál jellemzően sokkal kifinomultabb ízeket és érdekes aromákat lehet megtapasztalni. Annak függvényében változnak az ízek, hogy a világ melyik termőterületéről, és azon belül melyik dűlőről származik maga a kávébab. Természetesen a válogatás, pörkölés, és maga az elkészítési mód is befolyásolja az aromákat, viszont roppant érdekes különbségek alakulnak ki az így készült kávéitalokban.

Latte art

Nincs is annál menőbb, mikor a kávéitalunk tetejére a baristák szép mintákat alkotnak. Igen, ez kifejezetten feldobja magát a kávézás élményét, hiszen ahogy az ételeknél is elsőnek a szemünkkel eszünk, úgy a kávézás is látványelemmel indul. A formák megalkotását hosszú ideig kell gyakorolni, viszont az biztos, hogy csodájára járnak a vendégek egy-egy jól sikerült latte art díszítésnek. A legújabb vonalas trendek szerint ezeket már különféle színekkel is készítik, csakúgy, mint a menő színes kávét is.

Flat white

Egy jó flat white mindent visz! A kávézás szerelmesei elég gyorsan rákaptak erre a kávéitalra. Jellemzően a cappuccino fogyasztók kedvelt itala, mivel alapját itt is az esperesso, vagy a ristretto adja. Megvan az intenzív íz, mégis lágy, és kevesebb koffeint tartalmaz. Igazi élmény reggeli mellé.

Espresso tonik

Igazi sláger az utóbbi években, és természetesen a nyári időszak kedvenc itala. Külföldön már régóta ismerik, de hozzánk csak nem régiben szivárgott be, viszont egyből elnyerte a nagyközönség tetszését. Egy igazán isteni, remek ital! Kell hozzá egy jó espresso, és nyilván egy tonik. A kettő ízeinek keveredése frissítő üdeséggel ajándékozza meg a fogyasztóit. Jellemzően jéggel készítik, ami még inkább a nyár italává tette.

Elvihető kávék

Az, hogy mikor és milyen kávét fogyasztunk, attól függ, hogy a nap melyik szakaszában, és éppen milyen körülmények között szeretnénk kávézni. A mostani trendek mindenképp abba az irányba sodródnak, hogy már nem csak a kávézókba szeretnek beülni a fiatalok, már nem csak a speciality vonalat próbálgatják, hanem nagy divatja lett a street coffe-nak, azaz az utcán vagy a parkokban leülve és megpihenve, a város bármely pontján elfogyasztani egy design-os, főleg brand-re logózott műanyag pohárból a kávét. Hogy miért? Egyszerűen csak menő!