Négy hazai sörgyárban, Kőbányán, Bőcsön, Martfűn és Sopronban több mint 6 millió hektoliter sört főztek tavaly. Az 1700 főt foglalkoztató magyar sörgyárak teljes értékesítése 2,5%-kal növekedett, köszönhetően a 40%-ot ugró exportnak.
Négy hazai sörgyárban, Kőbányán, Bőcsön, Martfűn és Sopronban több mint 6 millió hektoliter sört főztek tavaly. Az 1700 főt foglalkoztató magyar sörgyárak teljes értékesítése 2,5%-kal növekedett, köszönhetően a 40%-ot ugró exportnak.
Március 19-21. között 60 ország több mint 6.500 – minden eddiginél több – kiállítója mutatkozott be a düsseldorfi ProWein szakvásáron.
Az egészséges táplálkozás szabályai folyton változnak, de a szakácsoknak ezt a szempontot sem árt szem előtt tartaniuk. Vezető séfeket kérdeztünk, hogy ők mennyire tartják szem előtt az egészséges ételeket a munkájuk során. A Bock Bisztró, a Vendéglő a KisBíróhoz és a A Séf utcája corporate chefje mondta el először a véleményét: Egészség a konyhákon.
Mióta modern tömegtársadalomban élünk, egymást követik a divatos étrendek, táplálkozási irányelvek, amit utólag a tudomány általában megcáfol, ennek megfelelően az általunk megkérdezett orvosszakértő sem tudta megmondani, hogy milyen élelmiszerek tesznek nekünk rosszat és melyek a jótékony hatásúak. Mindenesetre az ember hosszabb távon alkalmazkodik a környezetéhez, így érdemes lehet követni a helybéli étkezési hagyományokat.
Korábban hétpecsétes titokként kezelte a magyar csapat az európai selejtezőre készült fogások receptjeit, de most egy igényes kivitelezésű könyvben el lehet olvasni és a hozzá tartozó blu-ray lemezen meg lehet nézni, milyen mesterfogásokat is alkalmaztak Széll Tamásék. A főelemet nálunk is elolvashatják.
Harminc pincészet mutatkozik be a frissebb évjáratok mellett idén muzeális tételekkel is a Badacsony New Yorkban elnevezésű kóstolón április 5-én a budapesti New York-palotában.