A csopaki bortermelő nyerte el idén az elismerést.
A csopaki bortermelő nyerte el idén az elismerést.
Ezúttal két vidéki étterem séfjét – Macsinka Jánost, az egri Macok Bisztróból és Jahni Lászlót, a balatonszemesi Kistücsökből – kértük fel arra, hogy ajánljanak fogásokat az éttermek számára.
Több érlelt nagy cuvée-t és könnyedebb, gyümölcsös Bock-vörösbort is aranyéremre értékelt a szakértő zsűri két nemzetközi és egy hazai borversenyen.
Meghívót kaptunk, hogy kóstoljuk meg a Meat&Sauce iszlám törvény szerint vágott bárányhúsból készült szendvicsét. Azt nem tudjuk, hogy a halal vágás miatt volt-e olyan finom, sem azt, hogy kifizetnek-e érte 3200 forintot, de hibát nem találtunk benne.
Egy friss kutatás szerint igen, a színek hatással vannak ránk. Bár egy étteremben számos olyan szempont van, amely befolyásolja a vendégek élményeit, a szín egy rendkívül fontos tényező.
Hagyományosan húsvétkor indult a bárányszezon, hiszen természetes módon nagyjából ilyenkor érkeztek el a fiatal juhok abba a korba, amikor érdemes volt a zsenge húsukért levágni és elkészíteni. Manapság már nem csak egy rövid időszakban lehet tejes bárányt kapni, de továbbra is ebben az időszakban keresik a legtöbben a bárányhúst.