Szeptember 1-3. között megrendezésre került a II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében az őszi Food Truck Show keretében, a Kincsem Parkban

 Az immáron három napra bővült pizzafesztivál minden napján zajlottak versenyek, így kicsik és nagyok, profik és amatőrök is bemutathatták a pizzakészítési tudományukat a szakmai zsűri számára.

 A zsűri tagjai voltak: Szabadfi Szabolcs, Damu László, Dömők Zsolt, Antonio Gambadoro, Marchut Szabolcs, Pomázi Péter, Paduradu Alexandru, Raveczky Miklós, Simon Zoltán, Takács Márk.

 Pénteken a tavaszi verseny legjobbjai, meghívásos alapon mérkőzhettek meg ismét egymással a Bajnokok Ligája versenyen, ezúttal elektromos kemence helyett, fatüzelésű kemencében készítve a versenymunkájukat.

 Bajnokok Ligája eredmény:

  1. Fetser Máté
  2. Horváth Dominik
  3. Bóka András

Szombaton a Profik Versenye zajlott, amelyben a pizzériákban dolgozó profi pizzakészakácsok mérkőzhettek meg egymással Cozze elektromos kemencében sütve pizzájukat.

A verseny célja a pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül.

Profik Versenye eredmény:

  1. Radák Richárd
  2. Volom Boglárka
  3. Szabó Roland

Az E.ON Fenntarthatósági Különdíját a „farm to table” koncepciójával Szabó Sándor - a tavaszi verseny első helyezettje, aki ismét megmérettette magát - kapta a verseny legfenntarthatóbb összetételű és legfenntarthatóbb készítésű pizzájának megalkotásáért.

  A pizzabajnokság, amely immáron pizzafesztivállá bővült, jövőre ismét megrendezésre kerül Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében.

 

 Ünnepélyes keretek között díjazára kerültek a legjobb budapesti és vidéki Pizzériák, és az Év Pizzériája Díj is átadásra került, az Év Ifjú Tehetsége és az Év Pizzamestere Díj mellett. 

Év Pizzériája - Budapest: MANU+

Év Pizzériája - Vidék: Rossita Pizzéria 

Az Év Ifjú Tehetsége: Horváth Dominik

Az Év Pizzamestere: Damu László