Helyi közösségeket segítő embereket látott vendégül a METRO

November 14-én egy rendhagyó társadalmi akciót, közösségi ételkészítő és ételosztó szakmai programot szervezett a METRO. A program keretében – melynek fővédnöke Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás volt – a nagyvállalat vendégei voltak egy ínyenc ebédre a helyi közösségért cselekvő emberek: három helyi szervezet közel száz munkatársának juttatott el a METRO egy hagyományos ételt modern receptúrával elkészített fogást.

 Az ebédet négy fiatal séftehetség, valamint egy kézműves pék készítette el a METRO Gasztroakadémián, és a METRO vezető munkatársai szállították ki ebédidőben. Az ország különböző pontjain tevékenykedő fiatal séfek nemzetközi szinten ismert alakjai a magyar gasztronómiának: Farkas Richárd, az őriszentéteri Pajta Étterem vezetője, Pallag Dávid, a budaörsi Rutin Gasztrolubickoló konyhafőnöke, Pohner Ádám, a Bocuse d’Or korábbi magyar versenyzője, az Iszkor-Mályinka tulajdonosa, valamint Szabó András, a szigligeti Villa Kabala séfje. Az ételkészítésben Török András, a kővágóörsi Andriska Pékbisztró vezetője is részt vett. Együttműködésük a METRO Gasztroakadémia égisze alatt korántsem újkeletű dolog, hiszen a Gourmet Fesztivál alkalmából már közösen megalkottak egy húsmentes közösségi ételt: a különböző tájegységek jellegzetes ízeit harmonikus egészbe foglaló ínyenc dödöllét.

 A séfek nemcsak egy új közösségi étel – egy újragondolt vadas marhaszelet – megalkotása kedvéért találkoztak a METRO Gasztroakadémián, hanem pályaorientációs napot tartottak a Budapesti Gazdasági SZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola két tucat tanulója számára. A diákok egyrészt ízelítőt kaphattak a pálya szépségeiből, s személyes motivációt a már révbe ért, korban mégis hozzájuk közel álló séfektől. 

 Az elkészült fogásokat Budaörs Város Önkormányzata által ajánlott szervezetek, a Budakörnyéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete, a Budaörsi Tanoda, valamint az Esély Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat elhivatott munkatársai kapták. A METRO országos áruházláncának három évtizede szolgál központul a Budaörs határában álló épület: a budaörsi áruházzal - mely ma már szakmai tudásmegosztó központ is -, kezdődött a vállalat magyarországi története.

A METRO a közösségi étellel mondott köszönetet a közösségért aktívan cselekvőknek, s egyszersmind elkötelezte magát a későbbi helyi társadalmi felelősségvállalás mellett is.