Április 18-ig fogadja a nevezéseket a Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 versenyre a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV).

    A Nébih közleménye szerint a szakácsverseny célja egyebek közt a hagyományos ízek, ételek modernizálása, az étkezési kultúra fejlesztése.

A versenymenüben kötelező szerepelnie csirkének vagy afrikai harcsának, friss parajnak és/vagy spárgának, szezonális gyümölcsnek és/vagy zöldségnek, valamint rizsnek vagy tésztának. Az előírt alapanyagokon túl bármilyen további élelmiszer felhasználható, azonban az ételsorok elkészítésekor a felhasznált alapanyagok beszerzési összértéke nem haladhatja meg az egy étkezőre jutó nettó 450 forintot.

    A háromfordulós  versenyen 2 fős csapatok vehetnek részt. A versenyzőknek 3 fogásos, felnőtteknek szánt menüt kell megtervezniük, amely előételből vagy levesből, főételből és desszertből áll.

    A verseny kiemelt támogatója a Földművelésügyi Minisztérium, és a mostani megmérettetéshez támogatóként csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma is.

Szakmai támogatóként csatlakozott a kezdeményezéshez egyebek mellett a Magyar Bocuse d'Or Akadémia, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete is.