Összeolvad a környezettudatos “food service” szektor két ismert hazai szereplője, a Kitchy Design és a Greenstic, hogy Közép-Európa vezető vállalatává váljon.
A vendéglátás és a turisztika szektorai komoly kihívások mellett dolgoznak. Jelenleg a nyári szezon köti le az összes energiát, hiszen megindult a külföldi és a belföldi turizmus is. Ettől függetlenül a piaci helyzet nehézségei nem változtak. Az alapanyagárak emelkednek, és a szektorokban továbbra is magas a munkaerőhiány. Az alapvető nehézségek mentén működnek ezek a szektorok, ám fontosak a tevékenységeket meghatározó lényegi szabályozók. A működtetés és a higiénia a nyári szezonban kardinálisan fontos tényező. Zoltai Annával, Élelmiszerbiztonsági- és higiénia szakemberrel, a KÖZSZÖV (Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) elnökével beszélgettünk.
A csárda ismert formája a vendéglátóhelyeknek, ami manapság a népi gasztronómiát képviselő, tradicionális ételeket felsorakoztató helyet jelent. De mi lehet az a Csárdabisztró? Vári Dávid séf, aki a Gastland cégcsoport executive séfje, merőben új koncepcióval rukkolt elő.