Az élelmiszerek minősége, az élelmiszer-biztonság, a személyzet szaktudása és lojalitása, valamint az ételkészítéshez használt berendezések kulcsfontosságúak minden éttermi, konyhai vállalkozás számára. Ezzel szemben a konyha infrastruktúráját, annak hatását gyakran alábecsülik, sőt esetenként figyelmen kívül hagyják. Holott a higiénikus és egészséges nagykonyha, a higiénikus szennyvízkezeléssel kezdődik.
A főváros újabb ikonikus helye lehet a Caza Pizzabar, az első olyan étterem Budapesten, ahol igazi, kaliforniai recept alapján készül a pizza. Ugyanakkor ez a recept a Caza esetében nemcsak az elkészítés módját jelenti: a Caza az USA nyugati partján uralkodó mentalitást is magával hozza, könnyedség, igényesség, környezettudatosság és odafigyelés a részletekre.
Visszatér a S.Pellegrino Young Chef Academy egyik legizgalmasabb nemzetközi kezdeményezése, a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a gasztronómia határait újragondolószakemberek felfedezését és támogatását célozza.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szakemberei szerint jelzésértékűek a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) napokban publikált, a hazai vendéglátás 2021-es alakulásáról szóló, pozitív tendenciát mutató adatai*. Az erőteljesen javuló bevételi számok arra utalnak, hogy a komplex válságkezelő intézkedések és programok hatékonyan támogatják az ágazat helyreállítását.