Szeptember 19-én indul az előzetes regisztráció a jubileumi, XV. Országos Étterem Hét rendezvényre a www.etteremhet.hu oldalon.
Szeptember 19-én indul az előzetes regisztráció a jubileumi, XV. Országos Étterem Hét rendezvényre a www.etteremhet.hu oldalon.
Az egyszer használatos műanyag szívószálak helyett lebomló kukoricarostokból készül az új változat.
Nemrég az Independent számolt be egy felmérésről, amely szerint az Instagram legnépszerűbb étele az Egyesült Királyságban a curry, azaz erről az ételről posztoltak a legtöbbet (hashtaggel ellátva) az angol fiatalok. A tradicionális indiai étel több mint félmillió fényképen szerepelt, miközben az olyan szimbolikus nemzeti ételek, mint a fish & chips és a Yorkshire puding csupán a harmadik és negyedik helyezést érték el a toplistán.
A piacra járásnak komoly hagyományai vannak. Szeretünk odajárni a változatos színekért, formákért, az illatokért, az ízekért, de legfőképpen azért, mert a piacról a termőföld frissessége, a gondos kezek munkája, a minőség, az odafigyelés jut az eszünkbe.
Az elmúlt öt évben legalább 50 százalékkal nőtt azoknak a vendéglátó egységeknek, borászatoknak a száma, amelyek egész évben nyitva tartanak - áll a borászok és vendéglátósok alapította Balatoni Kör közleményében.
Kézzel készült, sós kürtőskalácsba csomagolt kacsamáj paté vagy paradicsomos húsgombóc, juhtúrós sztrapacska, gyros – szeptembertől elérhető az OMV nyáridéző szendvicskollekciója, amelyet ismét Palágyi Eszter, a Michelin-csillagos Costes étterem séfje, az OMV VIVA gasztronagykövete tervezett.