A vietnámi fővárosban, Hanoiban július 22-én megrendezett díjátadó gálán a globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt éttermet, de a regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama Restaurant tulajdonosa, Hegyi Attila.

A rangos nemzetközi megmérettetésen a világ minden részéről nevezhetnek éttermeket a vendégek, bloggerek, étteremkritikusok, újságírók, de pályázhatnak maguk az éttermek is. Fontos kritérium, hogy csakis a magas minőséget kínáló, magas konyhaművészetet képviselő, és színvonalas berendezéssel rendelkező éttermek vehetnek részt a versenyben, amelyek szolgáltatását kiválóra értékelték a különböző véleményező oldalakon és applikációkban.

A fine dining konyhára építő, egyfajta cosmopolitan montázst kínáló Tama Restaurant alapvetően a magas minőségű magyar alapanyagokat használ, de nyitott a mediterrán és távol-keleti elemekre is. A 40 főt befogadni képes étterem Budapest belvárosában, a Bajcsy-Zsilinszky úton található, belső tere leginkább egy hangulatos nappalira emlékeztet. Az étterem séfje Kovács Péter, aki korábban többek közt Angliában Adam Gray éttermében, a Skylonban is dolgozott és évente több alkalommal külföldi Michelin csillagos éttermekbe jár stázsolni, inspirációt gyűjteni.

Az étterem hazai porondon már korábban is ért el sikereket: a Magyar Konyha magazin 2016 végén beválasztotta a 10 legjobb gourmet étterem közé, a Best of Budapest 2017-es rangsorában a legjobb új étteremként szerepelhetett, valamint a 2017-es Volkswagen Dining Guide Top 100 étterem kalauzban 19. helyezést ért el.

 „Óriási megtiszteltetés volt számunkra, hogy mindjárt két kategóriában is szólítottak minket a díjátadón” – mondta el Hegyi Attila, a Tama Restaurant tulajdonosa. – „Azért is különösen fontos ez az elismerés számunkra, mert a vendégek pozitív visszajelzései is számítottak az elbírálásnál, ami azt jelzi nekünk, hogy jó úton haladunk.”