Étteremmel bővül a Spoon

A Spoon The Boat páratlan panorámával rendelkezik. Nincs még egy budapesti rendezvényhelyszín-és étterem, amely egy helyről nyújt rálátást a Budai Várra, a Várkert Bazárra, a Dunakorzóra, a Dunára és a Lánchídra. A Budapest talán legszebb részén található hajó 2023 áprilisától á’ la carte éttermi szolgáltatásokkal kibővülve működik tovább.

A Spoon The Boat célja, hogy olyan impresszív élményt nyújtson, amellyel vendégeit menthetetlenül szerelembe ejti Budapesttel. Olyan kozmopolita fine bistro-t kínál, ami jól ötvözi a hagyományos magyar kortárs konyhát az aktuális nemzetközi kínálattal. A Spoon egy extravagáns, túlzásoktól nem mentes belső világú étterem, terasz és lounge, amely a magyar és nemzetközi vendégeknek szerethető, közérthető bisztrókonyhát kínál. A cél, hogy a Spoon az ide érkező turisták és vendégek számára a „kihagyhatatlan budapesti pillanatok” közé kerüljön, amelyről várhatóan nem csak a magas színvonalú és minőségi szolgáltatás gondoskodik, hanem az egyedülálló panoráma is.

Lánchíd, Budai Vár, Várkert Bazár és a gyönyörű Duna – egy helyről
A Spoon kiemelkedő bakancslistás hely: egyedi lokációval és látványvilággal rendelkezik. Az ikonikus budapesti panoráma különlegességét 1600 négyzetméternyi vendégtérből lehet megcsodálni, ezen belül 2 belső terem, 1 télikert, 2 panorámás terasz, 3 konyha és 4 bárpult gondoskodik a vendégek minden igényét meghaladó kiszolgálásáról. Az extravagáns enteriőrnek köszönhetően a hajón beüli különböző helyszínek is változatos hangulati sokszínűséget biztosítanak.
A covid óta rendezvényhelyszínként működő hajókomplexum 2023 áprilisától á’ la carte éttermi szolgáltatásokkal kibővülve működik tovább. Az elmúlt néhány hónapban több felújítás is történt, de ezalatt megőrizték a Spoon eredeti stílusjegyeit. Gépészetileg is megújult és arculati ráncfelvarrások történtek.
A hajót üzemeltető csapat célja, hogy a város és a hely rajongóivá tegyék külföldi és hazai vendégeiket, akik másokkal is megosztják ezt az érzést, és rendszeresen visszatérnek.

Minőségi, kifinomult, de nem ünnepi
Az étlapon szerepelnek a magyar kortárs konyha klasszikusai és a kozmopolita fine bisztró stílus nemzetközi ételei. Tálalása nem kötött, van mód az impulzív, divatos, szenvedélyes megjelenítésre, de a hagyományos kínálati megjelenítésre is. Alapanyagválasztékban szabad, jól ötvözi a különféle konyhákat, de nem a fúzióra törekszik, csak a könnyed városi étkezésre. Minőségében magas, kifinomult, de nem alkalmi-ünnepi jellegű, így lehet vendégszerető, smart casual.
A Spoon nem elkötelezett egyetlen irányzat mellett sem, nyitott a mindenkori legjobb városi kínálat folyamatos nyomon követésére. A konyha magyar és európai alapokon nyugvó ízeket prezentál, amelyek finom, de nem újra gondolt csavarokat rejtenek a közönség által jól ismert ételekben.
Tavasztól késő őszig a terasz bárja, a bor, sör és koktélkínálat mellett külön bármenüvel és snackekkel várja vendégeit.

Két évtizede a város része
A Spoon The Boat 2002 óta működik sikeres rendezvény- és étteremhajóként. Korábban László Árpád (akinek nevéhez több, ismert éttermi történet is fűződik) vásárolta meg és építette fel kifejezetten az elképzelt céloknak megfelelően. A Spoon korábban egyszerű teherszállító hajóként működött, majd a kívánt, magas színvonalú építészeti, belsőépítészeti átalakításoknak köszönhetően nyerte el jelenlegi formáját.
A pesti rakpart egyedülálló panorámával rendelkező emblematikus rendezvény- és étteremhajója 2020. augusztus 20-án került az Eventrend Group égisze alá. Ekkor a gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, 30+ éves múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel az állóhajó tulajdonosai hosszútávú bérleti szerződést kötöttek.
Az Eventrend Group alapító tulajdonosai és vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán nyitottak voltak a megkeresésre. Mivel az átvétel a Covid-19 járvány erősen kiemelt szakaszában történt, a többszöri karantén elrendelése nem tette lehetővé a teljes nyitást, így – amikor lehetett – a Spoon The Boat rendezvényhajóként működött.