A merész, innovatív konyhaművészeti stílusáról ismert, világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck a nyár elején két különleges helyszínnel, az első európai Spago étteremmel és a The Duchess névre keresztelt exkluzív panorámás rooftop bárral, majd szeptemberben a Matild Café & Cabaret-val debütál Közép-Európában, a Matild Palotában.

A hamarosan megnyíló Spago Budapest konyhai csapatának élére a sztárséf több hónapon keresztül kereste a magyar séfek körében a legideálisabb vezetőt. Wolfgang Puck többkörös interjúk és személyes találkozók alkalmával mérte fel a jelentkező séfek kreativitását, rátermettségét. Olyan jelöltet keresett, aki nemcsak tapasztalatával, technológiai tudásával, hanem különleges személyiségével is nagyban hozzájárul az első európai Spago vendégélményeihez, valamint jól ismeri a helyi termelőket és beszállítókat.

„Az ideális jelölt megtalálása sosem egyszerű, hiszen a szakmai elvárásokon túl a séfek személyisége is nagyon fontos szempont. Szeretném, hogy a Spago leendő vendégei is új otthonukra leljenek az újjászülető Matild Palota gyönyörű épületében, és ehhez nem elegendő a magas szintű szakmai tudás, hiszen a családias légkör megteremtésének képessége is elengedhetetlen. A másik fontos szempont az volt, hogy olyan szakembert találjunk, aki hitelesen képviselni tudja a Spago szellemiségét”– nyilatkozta Wolfgang Puck.

A Spago gasztronómiai irányítását elnyerő Szántó István Franciaországban tanulta meg a szakma alapjait. A több mint 15 éves szakmai tapasztalatát olyan külföldi és hazai Michelin-csillagos éttermek konyháján is kamatoztatta, mint például a Costes Downtown.