A Lucart Hygiene & Care Platformja kifejezetten a munkakörnyezetek egyedi jellegzetességeihez igazodó megoldásokat kínál szektoronként, legyen az étterem, szálloda, kozmetika vagy akár tanterem. A kiadványból kiderül az is, hogy egy üzemeltető akkor jár el a legbiztonságosabban, ha a kézszárításhoz egyszer használatos papír kéztörlőt biztosít. 

Fokozatosan nyílnak a kozmetikák, teraszok, szállodák, fitnesztermek, tantermek. A higiéniai termékeket gyártó Lucart szektoronként (HORECA, iroda és gyártás, szépségipar, oktatás) összegyűjtötte, hogy hol melyek a legkockázatosabb területek, hol kell a legjobban odafigyelni a higiéniára a vendégek/dolgozók/tanulók stb. biztonsága érdekében. A Hygiene & Care Platform a Lucart Professional új projektje, amely tájékoztatók, segédeszközök és minőségi termékek együttes használatával magasabbra szintre emeli a professzionális higiénia fogalmát.

A munkakörnyezet higiéniai szintjének növelésével javul a dolgozók közérzete, és ez hozzájárul a versenyképesség növeléséhez. De nemcsak a munkavállalók, a vendégek miatt is fontos a biztonság. „Jelen helyzetben a vendégek sokkal inkább észreveszik, ha egy vendéglátó tesz a vírus megelőzéséért. A legmagasabb szintű higiénia versenyelőny lesz” – mondta Omar Balducci, a Lucart Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója.

VESZÉLYZÓNÁK TERÜLETENKÉNT - HORECA

A nyíló teraszok miatt különösen nagy figyelmet kapnak az éttermek, a mosdóhelyiségeik, de idővel a spa, a medence és a vendégszoba is sorra kerül. A Lucart 8 kockázatos területet, és ezeken belül legfertőzésveszélyesebb pontokat azonosított be megoldási javaslatokkal a HORECA szektor vállalkozásai számára.

  • recepció: kassza, pult felülete, pos-terminál
  • étterem: étlap, székek, asztalok
  • mosdóhelyiség: kilincsek, toalett, öblítő gombok, csapok és szaniterek
  • konyha: kilincsek, eszközök, csapok és szaniterek, munkafelületek
  • szoba: kapcsolók, toalett öblítő gombok, kilincsek
  • mosókonyha: mosógép gombjai, kilincsek
  • spa: kilincsek, pult felülete, asztalok
  • medence: szekrények, padok, kilincsek, nyugágyak, medence környéke

A Lucart által ajánlott néhány megoldás a fentebbi területekre: kéztisztító gél antimikrobiális hatóanyagokkal, ahol a szappan és víz használata nem megoldható, automata kéztörlő adagoló és tekercs, laponkénti adagoló és lapok, hulladékgyűjtő láthatatlan zsákkal, szalvéta adagoló hajtogatott szalvétákkal, orvosi lepedők, automatikus folyamatosan működő programozható illatosító rendszer stb.

(Lucart Hygiene & Care Platform)

HA KÉZSZÁRÍTÁS, AKKOR PAPÍRTÖRLŐ

Nem véletlen, hogy a Nébih legfrissebb kiadványában* is azt tanácsolja a vendéglátó létesítményeknek az újranyitáshoz, hogy a kéztörléshez egyszer használatos papírtörlőt biztosítsanak.  A Lucart kiadványában ábra szemlélteti a különbséget, hogy mi történik, ha egyszer használatos papír kéztörlőt, meleglevegős kézszárítót vagy nagy sebességű levegővel szárító kézszárítót használunk. Kiderül belőle, hogy a papírtörlő adagolóhoz képest 2,5-szer több baktérium is lerakódhat a felületekre, ha meleglevegős kézszárító alá, és 1000-szer több, ha nagy sebességű levegővel szárító kézszárítóba dugjuk a kezünket. A Westminster Egyetem tanulmánya a levegőbe kerülő vírusrészecskék száma alapján rangsorolta a különböző kézszárítási módokat. Itt is a papírtörlő diadalmaskodott. Esetében 15 perc elteltével különböző távolságokban 15 levegőbe kerülő részecskét mértek, míg a meleglevegős kézszárítónál 104-et, a nagy sebességűnél pedig már 3005-öt.