Idén ismét visszatér az InterContinental Budapest Live on the Terrace eseménysorozata.

Élő zene, dj, gasztrofinomságok és a hotel saját fejlesztésű, magyar találmányok ihlette koktéljai mellett lehet élvezni a tavaszi-nyári naplementéket Budapest egyik legszebb kilátásával.

Az étterem konyháját vezető Gullner Gergő séf külföldi tapasztalatszerzés után tért vissza Magyarországra, és célja a magyar tradíciók újragondolása, az őt ért nemzetközi hatásokkal együtt. A tradicionális fogásokat átalakítva bemutatja a regionális, határainkon átívelő gasztronómiát, a dalmát tengerparttól egészen a Tátráig. A négy évszak szezonális lehetőségeit és a lokális alapanyagokat helyezi előtérbe, valamint kifejezetten figyel a környezettudatosságra. Ehhez kapcsolódóan a világszerte egyre elterjedtebb „zero waste” trendet követi, az élelmiszer minden hasznosítható részét felhasználja. A hotel tetején elbújtatott biokertben termő zöldfűszereket, paprikát, paradicsomot, minicukkinit és minipadlizsánt, epret pedig az étterem és a bár fogásaiban láthatjuk viszont.

 Az InterContinental Budapest vendégeinek a bárban is szeretnék bemutatni a minőségi magyar alapanyagokat, így hazai pálinka és gin kerül a poharakba. A világhírű magyar találmányok ihlette koktélok azokat az innovatív, izgalmas történeteket dolgozzák fel egy-egy különleges italban, amiket akár a külföldiek is ismerhetnek – mint a Rubik-kocka, a C-vitamin vagy a golyóstoll –, most pedig meg is kóstolhatják őket extravagáns köntösben.

 Szent-Györgyi Albert előtt tiszteleg az ikonikus Vitamin C nevű koktél. A látványos, vodkaalapú koktélhoz mozsárban apróra tört, fanyar ízű C-vitamin-tabletta kerül, a friss ízeket pedig a tonik még jobban kiemeli. A citrussorbet és a Corso Elixír is saját készítésű, a megpirított koktélparadicsomot és a friss fűszernövényeket pedig a biokert adja hozzá.

 A Live on the Terrace vendégei egészen szeptemberig részesei lehetnek ennek a komplett gasztro- és zenei élménynek.