Master Good cégcsoport ma már a magyar csirkemennyiség 50 százalékát biztosítja.

A Master Good a legnagyobb európai beszállítója az összes McDonald's étteremláncnak csirkehús alapanyagból – nyilatkozta Bárány László, a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa az Agrárszektornak.

Elmondása szerint cégcsoportjuk ma már a magyar csirkemennyiség 50 százalékát biztosítja, amelyet Kisvárdán vágnak le. Közölte azt is, hogy a vállalat a Sága megvásárlását követően 4 év alatt 55 százalékkal növelte a termelését. A szakember szerint a Sága megvásárlásra a cég életének egyik legjobb döntése volt. A cégcsoport ma már 3500 munkavállalóval rendelkezik.

Elmondta azt is, hogy a magyar piac kicsi, a Master Good cégcsoport emiatt is az árbevételének 72 százalékát exportból szerzi be. Szavai szerint vállalatuk az egyetlen Európában, ahol a körforgásos gazdaság nemcsak mint egy elképzelés, hanem mint működő rendszer is jelen van. Náluk ugyanis a tenyésztés, a keltetés, a takarmánygyártás, a takarmány-alapanyagok beszerzése, a csirkehizlalás, valamint a feldolgozás is mind-mind egy integrált rendszer részét képezi.

Bárány László megállapította, hogy „a sikert sokféle módon mérik, valaki leragad a hagyományos, klasszikus értelemben vett, a pénz, mint egy értékmérő felfogásnál”. A Master Good azonban mást tart szem előtt, és a megkeresett jövedelem 99 százalékát ma is visszaforgatják a vállalkozásba.