Novemberben 2,8%-kal nőtt a vendéglátás forgalmának volumene az októberi 2,1%-os visszaesés után, míg 33,5%-kal emelkedett az árbevétele a jelentős áremelések következtében, annak ellenére, hogy a reáljövedelmek csökkenése a kereslet visszaesését okozhatta, míg számos vendéglátó jelentette be az elmúlt hónapokban a tevékenység szüneteltetését.
Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.
Különleges ünnepi menükkel, elviteles karácsonyi ajánlattal, felejthetetlen szilveszteri partikkal készül Budapest impozáns luxusszállodája, a Matild Palota, mely a belvárosi társasági élet régi-új központja, év végére izgalmas gasztronómiai ajánlatokkal és káprázatos programokkal készül azok számára, akik szeretnék egy kicsit varázslatosabbá, egy kicsit csillogóbbá tenni az idei ünnepvárást.
Három új szakember - és velük rengeteg energia - érkezett a foodpanda Magyarország csapatához - Erős Zita a HR, Gyovai Györgyi a kereskedelmi, Szauter Zsolt pedig a marketing csapatot vezeti novembertől.
Idén év végéig a K&H SZÉP kártyás fizetések értéke megközelítheti a 30 milliárd forintot. Ebben három tényező is szerepet játszik: az elfogadóhelyek számának folyamatos bővülése, a tavaszi élelmiszervásárlási lehetőség és az alszámlák közötti átjárhatóság. Ez utóbbi úgy tűnik, hogy végleges is marad, hiszen a tavaly óta csupán formálisan létező alszámlák meg is szűnnek.