Az M1 ácsi lehajtójánál nyílt meg a BURGER KING® 56. magyarországi étterme, amelynek különlegessége, hogy ez a gyorsétteremlánc első autópálya melletti egysége.

A Budapest-Győr útvonalon, a 94. kilométerkőnél található BURGER KING® az átutazó forgalom mellett természetesen a környéken élők és dolgozók számára is biztosítja az eredeti WHOPPER® élményt. A több mint 1 milliárd forintos beruházás tavaly márciusban indult, az étterem 50 főt foglalkoztat majd.

Már nem kell letérniük M1-esen autózóknak az autópályáról, ha Budapestről indulva betérnének a BURGER KING® -be, hiszen február 28-tól ezt megtehetik az ácsi lehajtónál, a Concó pihenőhelyen is. Az ácsi BURGER KING® a Budapestről Győrbe tartó oldalon helyezkedik el, de másik irányból is könnyen megközelíthető a felüljárón keresztül. Az M1- es autópálya a legforgalmasabb hazai autópálya, a kiválasztott helyszín pedig kellő távolságra van mind Budapesttől, mind az országhatártól. A világhírű étteremlánc legújabb 372 négyzetméteres étterme jelenleg Magyarországon a legnagyobb egyszintes BURGER KING®, a vendégtérben 83 ülőhely található, az ehhez tartozó teraszon pedig 78-an fogyaszthatják el kényelmesen kedvenc burgereiket.

Az étterem az autópályán utazók mellett számít a környező települések hamburger rajongóira is. A jó elhelyezkedésnek és könnyű megközelíthetőségnek köszönhetően a cég reményei szerint hamar az egyik kedvenc megállóhelye lehet az erre közlekedőknek az új egység. Akik nem szeretnének hosszabb ideig időzni, azok rendelhetnek autójukban ülve a BURGER KING® Drive-ban is.

„Az első magyarországi, 1991-ben nyílt budapesti éttermünk óta már számos más városban jelen vagyunk, 56 egységünkből 29 a fővároson kívül található” – mondta el Sümegi László, a Fusion Zrt. elnöke. „Most az első autópálya mellett elhelyezkedő BURGER KING®-et ünnepeljük, ahol a megszokott minőségű, frissen készített, tűzön grillezett hamburgereink várják majd az utazókat és a környéken élőket egyaránt. A Fusion Zrt. folyamatosan keresi a lehetséges helyszíneket, és az idei évre is tervezünk még további éttermeket, amelyekről reméljük, hamarosan beszámolhatunk.”

Az étteremlánc első autópálya melletti egységében több mint 50 munkatárs dolgozik majd, őket a környező településekről toborozza a cég.

Az ünnepélyes megnyitón a BURGER KING® üzemeltetője, a Fusion Zrt. vezetősége köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a több 1 milliárd forintos beruházás megvalósításában, köztük a telek tulajdonosának, a Magyar Közút Zrt. munkatársainak, Lelkes Lászlónak, az MBK Penter Property Kft. és az Immocent fejlesztőcsapatának és Ács város önkormányzatának

70 évre nyúlik vissza a BURGER KING® története, amikor 1954-ben James McLamore és David Edgerton megalapította az első BURGER KING® éttermet Floridában. Ők ketten voltak azok, akik megragadták a lehetőséget és egy olyan gyorséttermet hoztak létre, ahol elérhető árakon kiváló minőségű Burgereket szolgálnak fel vonzó és tiszta körülmények között a kedves vendégeknek. Ma is naponta több mint 1,6 millió db-ot fogyasztanak el vevőik világszerte. A BURGER KING® jelenleg a világ egyik legnagyobb gyorsétterem lánca. Globálisan több mint 15.000 étterme naponta több mint 11 millió vásárló igényeit elégíti ki, valamint 300.000-nél is több embernek biztosít munkát.  A BURGER KING® éttermek a világ 100 különböző országában és különféle kultúráiban vannak jelen, köztük hazánkban is.