A Normafa Síház Étterem októbertől megújulva, kibővülve, de eredeti jellegzetességeit megtartva várja a látogatókat. Az étterem gasztronómiai koncepcióját a családi étkezések fontossága mellett a modern, kozmopolita ízlés alakította.

Ahány család, annyi szokás és ízlés - ez volt a fő gondolat a Normafa Síház Étterem gasztronómiai csapatának és étlapjának tervezésekor. A nyitó kínálat három elismert séf, Kovács Árpád (Vár: A Speiz, Felix Kitchen & Bar) Futó Gergely (Platán), és Kelemen Áron (Mazel Tov, Tereza) csapatmunkája. A séfek közösen állították össze az étlapot, mindenki hozta a saját ötleteit. A koncepció alapja a tradicionális magyar konyha, amit a szakemberek nagy technológiai tudásával és fúziós - főképp francia és ázsiai - csavarokkal színesítenek. 

 “Egy olyan helyet képzeltünk el, ahová napközben futás után  is be lehet ülni meginni egy kávét és egy esti találkozóhoz is ideális helyszín” - meséli Csókay Bence, az étterem egyik tulajdonosa. “A környék gyerekkorom óta a szívügyem, itt nőttem fel, ide köt sok emlék és most is itt élek, már a saját családommal. Mióta a régi klasszikus éttermek bezártak errefelé, régóta hiányzott egy hely a családi étkezésekhez. Gyerekkorom óta sportolok, mindig sok időt töltöttem a hegyen. A sport, a természet és a Síház szeretete mellett ez a hiányérzet vezetett minket ide, hogy csináljunk egy olyan vendéglátóhelyet, amire mi magunk is vágytunk. ” 

 A tradicionális magyar konyha fogásai mellett mást is szerethetünk, így kerülhet egymás alá az étlapon a bajai halászlé, a karfiol steak, a pho leves, a tojásos galuska és a nápolyi pizza.

A sokszínűség hátterében az áll, hogy a Síház szeretne minél gyakoribb szereplő lenni a környéken lakók életében. Az alkotók bíznak benne, hogy a választék és az izgalmas ízek sokakat visszacsábítanak a hegyre és hamar kiépül a hely törzsközönsége.

 

 

(foto:Gosztom Gergő)