Budapesten is elindította a külföldön már népszerű újrahasználható csomagolási programját a Wolt. A kezdeményezéssel a Wolt az éttermekben használt csomagolóanyagok mennyiségét és környezeti hatását csökkenti, hozzájárulva a hulladék minimalizálásához és az erőforrás-takarékossághoz.
Október 9-től a Wolt a Rakun Dobozközösséggel 15 neves budapesti étterem, többek között a Zoska, a Gurman Bisztró és a La Cipolla együttműködésével indította el újrahasználható csomagolási programját. A Rakun egy innovatív, hulladékmentes újracsomagolási rendszer, amely havidíjas szolgáltatásként érhető el. A szolgáltatás a Rakun alkalmazásban történő előfizetéssel vehető igénybe, annak alapján, hogy az ügyfél havonta hány dobozt szeretne felhasználni. A dobozhasználat biztosítja, hogy a megrendelést követően nem keletkezik hulladék. Az első hónapban a WOLT50 kuponkóddal féláron tudnak előfizetni a környezettudatos felhasználók a Rakun dobozok használatára.
A Wolt és a Rakun együttműködésének részeként a dobozok termékként lesznek rögzítve a Wolt alkalmazásban, amelyet a felhasználónak a rendeléskor kell majd hozzáadni a kosarához. A vásárlónak ezután egy megjegyzésben meg kell adnia a Rakun egyedi házhozszállítós kódját, hogy az étterem elküldhesse a dobozban lévő ételt. Az étel elfogyasztását és a doboz elöblítését követően a felhasználónak személyesen kell visszaadnia a dobozt, de nem kötelező ugyanabban az étteremben leadnia, ahonnan azt rendelte, mivel bármelyik Rakun partner étterem átveszi azt. Miután a partner étterem a használt dobozt szabályszerűen fertőtleníti, az akár 1000 alkalommal is újrahasználható.
A Wolt számtalan országban, többek között Svédországban, Finnországban, Csehországban, Japánban és Németországban is sikerrel működtet újrahasználható csomagolási programokat