A hasonló minőségű éttermektől ritkán látott meglepetéssel rukkolt elő a 2021-es Michelin-tányér után 2022-ben ismét Michelin-elismerésben részesült Hoppá! Bistro csapata: Az étterem a saját receptjeit tartalmazó e-bookot adott ki, amellyel a gasztronómiát kedvelők otthon is ki tudják próbálni az étteremben fogyasztott különlegességek elkészítését.

A 2021-es és 2022-es Michelin-elismerés után az étterem megálmodói Irtó Márton séffel közösen célul tűzték ki, hogy az elismeréssel járó minőséget minél többek számára elérhetővé tegyék.

Ennek bemutatására egy különleges eseményen került sor, ahol Járai Márk, a Halott Pénz zenekar énekesének gasztroélményeivel kapcsolatos beszámoló és akusztikus koncertje mellett ingyenesen elérhetővé tették az étterem receptjeit tartalmazó e-bookot. Így mindenki számára szabadon hozzáférhetővé vált az étteremben kóstolható gasztronómiai élmény otthoni kivitelben.

Az ebook-ban Irtó Márton séf féltve őrzött receptjei találhatóak, a Michelin ajánlással rendelkező étterem a la carte étlapjának minden egyes tételével a minőségi és egyedi ízélmény kedvelőinek. Az e-book tartalma pedig 14 recept, fotókkal, a levesektől kezdve az előételeken át a kedvelt főételeiken keresztül a desszertjeikkel bezárólag. A Michelin-ajánlással rendelkező étterem receptjeihez az alábbi linken keresztül a hírlevélre való feliratkozással bárki hozzájuthat, így akár otthoni körülmények között is elkészíthetik és élvezhetik a magas minőségű ételeket.

A belvárosi étterem célja, hogy magyar alapanyagok alapján folyamatosan, szezonálisan változó kínálattal, a gazdasági válság ellenére is elérhető árkategóriában nyújtson a hazai vendégkör számára egy különleges élményt. Legyen szó családi ebédről, romantikus vacsoráról, üzleti megbeszélésről vagy baráti találkozóról, a Hoppá! Bistro minden alkalomra tökéletes választás lehet.

„A Michelin-elismerés belépő a Michelin világába, ahol az egyedi, minőségi és izgalmas választékkal rendelkező éttermeket díjazzák, így külön öröm számunkra, hogy másodszor is kiérdemeltük ezt az elismerést 2022-ben. Ahol csak lehet, lokálisan beszerzett magyar alapanyagokkal dolgozunk, számos kistermelővel, magyar gazdákkal, kézművesekkel működünk együtt, így nekik is köszönhetjük, hogy magas minőségben, mégis elérhető áron és közérthető környezetben tudjuk nyújtani gasztronómiai élményünket. Ezáltal nem csak az ünnepi vagy különleges alkalmak célpontjai vagyunk, hiszen Michelin-elismeréssel, ebben a kategóriában, bárki számára elérhető élményről beszélhetünk. Bízunk benne, hogy az e-book formátumban készült receptkönyv minden hobbiséfnek és gasztrokedvelőnek közelebb hozzá azt a minőségi ízvilágot, amelyet képviselünk”- mondta Jancsa Jani, az étterem társtulajdonosa.

A Hoppában a hazai alapanyagok mellet nagy hangsúlyt fektetnek a magyar borok népszerűsítésére, ezen felül a nemzetközi repertoár is széleskörű. A kézműves sör, modern gin-tonic és koktél kínálat még teljesebbé teszi a kulináris élményeket, csak úgy mint a Bányai farm kávékülönlegessége.

A Michelin-elismerés kiosztásánál jellemzően az érdekes, különleges gasztronómiai megoldásokat, az ínyencségeket keresik, így kapott jelölést, majd Michelin-tányért 2021-ben és 2022-ben is megkapta az elismerést a 2019-ben nyílt belvárosi Hoppá! Bistro, ahol a közérthető magyaros ízek és francia vonások találkoznak modern tálalásban.

A konyhát Irtó Márton séf vezeti, a vendégteret pedig a tapasztalt üzletvezető és sommelier pozícióban Vas István tartja kézben.

A Hoppá! Bistro a másik két étteremmárkával, a Donna Mamma Pizza Napoletanával és a 7 étteremből álló Bamba Marha Burgerrel egy projektcéghez tartozik, ahol sikerült a megfelelő, covid alatti stratégiával fenntartani, majd bővíteni 100 főre a csapatot. A jelenlegi alapanyaghiány, az elszálló költségek és az infláció a nehezítette körülmények ellenére 2018-ról 2022-re 1 milliárd forintról közel 3 milliárd forintos árbevételre sikerült növelnie a projektcégnek a forgalmat.