A magyarországi McDonald's éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. árbevétele az év első hat hónapjában 32,25 milliárd forint volt, ami 38,3 százalékos éves növekedés a tavalyi első fél évhez képest - közölte társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

    A féléves mérlegbeszámoló szerint az adózott eredmény 2,242 milliárd forint volt.
    Az árbevétel bővülését az alacsony bázis és az új éttermek növekvő franchise bevételei segítették. Az üzemi nyereségre azonban negatívan hatott a világpiaci élelmiszerárak drágulása és a terv feletti bérköltség - írták.
    A közleményben kiemelték, a cég folyamatosan figyelemmel kíséri a gazdasági környezet változását, és "haladéktalanul megteszi a szükség lépéseket".
    A társaság mérlegfőösszege 68,489 milliárd forintra nőtt június végére a 2021. év végi 66,373 milliárdról.
    Tájékoztattak arról is, hogy január és június között hat új egységgel bővült a hálózat: Zalaegerszegen, Pécsen, Velencén, Egerben, Kecskeméten és Szombathelyen nyílt új McDonald's, ezzel az éttermek száma 103-ra bővült.
    A BÉT honlapján nyilvánosságra hozott féléves vezetői jelentés szerint az év végérére befejezik az összes étterem négyötödének modernizációját, és több autós (drive-in) éttermet adnak át.
    A társaság korábbi tájékoztatása szerint árbevétele 2021-ben 51,386 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 37,408 milliárd forint után, míg az adózott eredmény 3,668 milliárd forintról 6,765 milliárd forintra emelkedett 2020-ról 2021-re.
    A McDonald's Corporation 2019-ben állapodott meg Scheer Sándor vállalkozóval magyarországi vállalata tulajdonának átruházásáról. A 2019-es cégbírósági bejegyzést követően hozta létre a vállalkozó a Progress Étteremhálózat Kft.-t.

 

MTI