Az élelmiszerek minősége, az élelmiszer-biztonság, a személyzet szaktudása és lojalitása, valamint az ételkészítéshez használt berendezések kulcsfontosságúak minden éttermi, konyhai vállalkozás számára. Ezzel szemben a konyha infrastruktúráját, annak hatását gyakran alábecsülik, sőt esetenként figyelmen kívül hagyják. Holott a higiénikus és egészséges nagykonyha, a higiénikus szennyvízkezeléssel kezdődik.

 Láthatatlan infrastruktúra. Így nevezzük egy higiénikus és egészséges nagykonyhában a hatékony szennyvízkezelést, amelynek köszönhetően javul az élelmiszer-biztonság, illetve amely lehetővé teszi a könnyű tisztítást és megakadályozza, hogy a szennyeződés közvetlenül a csatornába kerüljön. A vízelvezető rendszer ezáltal közvetlen hatással van az üzemeltetési költségekre, az állásidőre és bármely nagykonyha pénzügyi helyzetére. Ebből egyenesen adódik a kérdés: melyek tehát az egészséges szennyvízkezelés kulcsfontosságú összetevői?

 1.Kétlépéses zsírleválasztás

Minden konyha termel szennyvizet, amely olajokat, zsírokat és ételmaradékot is tartalmaz. A nem megfelelő zsírkezelés csőelzáródáshoz, kellemetlen szagok kialakulásához vezet, amelyek visszataszítók mind az alkalmazottak, mind a vendégek számára. Emellett a csatornából visszaszivárgó, vagy el sem folyó szennyvíztől nedves padló csúszásveszélyt és túlzott tisztítási költségeket idéz elő.

 Az ACO teljes körű zsírleválasztási megoldást kínál a mosogatótól a csatornáig. Az előírásoknak megfelelően telepített zsírleválasztó az épületen kívüli csatornahálózatot védi, de a kétlépcsős megoldással az épületen belüli csatornahálózatot is meg tudjuk védeni a dugulástól.

 2.Költséghatékony, funkcionális vízelvezetés

A vízelvezető rendszert úgy kell megtervezni, hogy az alacsonyan tartsa az üzemeltetési költségeket, valamint higiénikus és biztonságos munkakörnyezetet biztosítson.

 Vízelvezetési megoldások széles skáláját kínáljuk, így rendszereinket az adott helyszínen használt padló típusához és anyagához, a karbantartási igényekhez, valamint a rendelkezésre álló költségkerethez igazíthatjuk.

 3.Szakértelem és vevőszolgálat

Nem biztos abban, hogy melyik zsírleválasztó megoldást válassza konyhájába, vagy hogy kompatibilisek-e egymással a vízelvezető folyókák, padlóösszefolyók és csővezetékek? Hol kell elhelyezni a vízelvezető és tisztító rendszereket? Az ACO szakértői csapata első lépésben elemzi és kiértékeli a nagykonyha szennyvízkezelési rendszerét, állapotát és annak a konyhára gyakorolt ​​hatását. Ezek után javaslatot készítünk az optimalizálás lehetséges területeiről.  Sőt elvégezzük a zsírleválasztó berendezés karbantartását, tisztítását is.

 

 

 

Az ACO részt vesz a SIRHA BUDAPEST kiállításon március 22-24. között.

Látogasson meg minket a Hungexpo A épületének H16 standján!

Az ingyenes belépőért itt regisztrálhat!

 

 

(X)