A Gléda vendéglő idén új formában mutatja meg magát. Kerekes Sándor séf, és Deli János megint csavart egyet a gasztronómián, és éltre keltette saját Food Truck vállalkozását.

A tematika tulajdonképpen egyszerű és frappáns. Az alapanyag a kacsa, melynek ötlete már régóta megfogalmazódott a séfben, de megalkotása ezidáig váratott magára.

 „A magyarok szeretik a kacsát – én legalábbis nagyon szeretem.” Ez volt a kiindulópontja a koncepciónak - fogalmazott Kerekes Sándor.

A professzionális kialakítású food truckban kacsából készült fogások kaptak helyet, mint a tépett kacsaburger, wrap, kacsakolbász, grillkacsa.

Alapvetően éttermi minőséget prezentálnak, és így is építették fel a Food Truck „konyháját”. Speciális, Törökországban gyártott sütőn forognak a kacsák, amik Kerekes Sándor séf saját receptje alapján készültek.

A látvány, ami pedig a vendégeket fogadja, kétségtelenül beindítja az ember fantáziáját. Mindenki látott már csirkét forogni nyárson, de a kétszer-háromszor akkora kacsák látványa kifejezetten ínycsiklandozó, pláne ahogy pirosra sülnek a vendégek szeme előtt. Arról már nem is beszélve, milyen kulináris illatorgiával jár a dolog, ami után már csak az jut az eszünkbe, hogy kérünk belőle.

A DUCK YOU by Gléda május 8-án és 9-én mutatkozott be először a budapesti közönségnek a Gléda Vendéglő parkolójában, a Mikoviny utca 2-4 előtt. A debütálás után elgurultak vele a Tisza-tóhoz, és ott is maradnak az egész szezon alatt.

A helyválasztást sem volt véletlen. A gasztronómia szezonban egyértelműen a Balatont, a Tiszát, és a frekventáltabb üdülőhelyeket jelenti, ahol rendkívül fontos a hazai közönség jelenléte. Egész nyáron, a Tiszafüredi Szabadstrand mellett találhatjuk meg a KACSÁT, ahol már saját terasszal várják a vendégeket.

Annyit még érdemes megemlíteni, hogy a Tisza-tó teljes egészében körbe kerékpározható. Átadták a teljesen felújított, modern pályát, melynél a rövidebb kör 70 kilométeren, míg a hosszabb 95 kilométeren kerüli meg a tavat, úgy, hogy a gépjárműforgalomtól teljesen elválasztva élvezhetik az emberek a természetben való önfeledt gurulást.

Nem véletlen az sem, hogy a fogásokhoz igazított fröccsökhöz speciális hűtőt építettek az autóba, hogy még véletlenül se lehessen mást, mint frissítő jéghideg italokat fogyasztani a Kacsában.

A strandolóknak, turistáknak, vagy éppen a megfáradt kerékpárosoknak desszerttel is kedveskednek, ami nem más, mint egy igazi („mindenmentes”, tehát bárki számára boldogan élvezhető) madártej.

A Kacsa tehát már elérhető, laza, professzionális, és ahogy ők fogalmaznak, kicsit pimasz vendéglátással vár mindenkit a Tiszta-tónál.