A hévízi NaturMed Hotel Carbona adott otthont az idén tavasszal harmadik alkalommal megrendezett 13 séf örömfőzése nevet viselő rendezvénynek. A reformkort idéző vacsoraestre a séfek hatfogásos menüvel készültek, az étlapon szerepelt például tyúkhúrzselé, békacombfasírt és érlelt galambmell is.

A vacsoraest egyik különlegessége, hogy a vendégek csak a fogások fő alapanyagairól kaptak előzetes tájékoztatást. Azt, hogy pontosan milyen étel készült a meghirdetett hozzávalókból, csak közvetlenül a fogások elfogyasztása előtt, maguktól a séfektől tudhatták meg a vendégek.

Az est szervezői egy gasztronómiai időutazásra invitálták a résztvevőket, a séfek pedig ezúttal is kitettek magukért, hogy a vendégek számára megidézzék a reformkor ízeit. Az étlapon az egyszerű ételek mellett, mint például a sóska, a zeller vagy a túró, szerepeltek olyan különlegességek is, mint az éticsiga, a békacomb és a galamb. A tematikát Barcza Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona séfje álmodta meg, a fogások mellé felszolgált borok összeállításához pedig Zámbó Tibor F&B igazgató adta a szakértelmét.

Farkas Bálint ötletgazda szerint az országban egyedülálló kezdeményezés nem csupán az évi két kellemes hangulatú vacsoraestről szól. A séfek ugyanis előzetesen gondosan összeállítják a recepteket, melyeket előre lepróbálnak, és addig csiszolnak, amíg azok tökéletesen nem illeszkednek egymáshoz. Mindeközben rengeteget tanulnak egymástól, így szakmai fejlődést is jelent számukra a rendezvény. A kezdeményezés elősegíti a séfek közötti baráti, támogató kapcsolat fenntartását is, mely Hévíz gasztrokultúrájának fejlődését eredményezi – tette hozzá.

A vacsoravendégek amellett, hogy egy jó hangulatú, kellemes estét tölthettek el Hévízen, olyan ételek és ízek kipróbálására volt alkalmuk, amelyek igazi kuriózumnak számítanak. Osztatlan sikert aratott például az előételként felszolgált fehérbab krémleves bárányhús roláddal, valamint a desszertként felszolgált almás habos bomba mandulás kosárban túrókrémmel.