Az egyszer használatos műanyag szívószálak helyett lebomló kukoricarostokból készül az új változat. 

A Costa Coffee közel 30 magyarországi kávéháza szeptember 15-től kukoricarostokból készült, teljes mértékben lebomló és komposztálható szívószálakra váltott. A kávézóláncnak nem ez az első törekvése a tudatosabb életmód felé: kávészemeik minősített fenntartható gazdaságokból származnak, a tej magyar termelőtől érkezik, környezetszennyező papírcsomagolás helyett, mosható kannákban a hűtőkbe.

Az új fehér színű szívószál tapintásra, kinézetre alig különböztethető meg az addig használt bordó műanyag elődjétől, köszönhetően a modern technológiával előállított PLA (polylactic acid) alapjának, ami kukoricarostokból készül, teljes mértékben lebomlik és komposztálható.

 „A Costa a világ második legnagyobb kávézólánca és Magyarországon is jelentős piaci szereplő. Épp ezért fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk a környezetvédelem témáiban, hiszen vendégeink rengeteg időt töltenek üzleteinkben, odafigyelnek újításainkra, így hatunk a gondolkodásukra is. Ennek tudatában fejlesztjük a magyarországi lánc alapanyagait, technológiáit, odafigyelve a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. A vendéglátásban ugyanis elkerülhetetlen, hogy hulladék keletkezzen az italok, ételek megalkotása során, de szeretnénk mindezt minimalizálni, megújulóvá tenni, ezzel biztosítva, hogy még sokáig élvezhessük a kávét és az életet közösen.” – Pál Kata, a Costa Coffee Hungary marketing managere.

A környezetkímélő termékek használata mellett, igyekeznek embertásainkra is odafigyelni. Kávézóikban több megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztatnak, akik ugyanúgy nevetnek, szeretnek, küzdenek és dolgoznak, csak épp valamilyen tekintetben (legyen az hallás, látás, mozgás) több akadályt kell legyűrniük mindezért.

Vendégeik számára épp ugyanúgy fontosak ezek a nemes ügyek, mint a Costa magyarországi csapatának. Ezért minden egyes csésze kávéval tesznek érte, sőt idei őszi „Mert törődünk azzal, ami neked is fontos” kampányuknál aktuális finomságaik mellett ezekről az ügyekről is mesélnek, hogy még sok-sok éven át tudjuk közösen élvezni a kávét és az életet.