A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2018. augusztus 23. éjfélig.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között megrendezendő év végi MVI Gálaebéd keretében kerül sor Budapesten a szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével.