A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét.
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét.
Február 25-én, hétfőn este rendezték meg a hazai gasztronómiai élet legjelentősebb eseményét, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát. A fődíjat, a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a Széll Tamás és Szulló Szabina séfek által vezetett Stand kapta.
A tavaszi Országos Étterem Héten a hazai gasztronómia nagy neveinek főztjét is megkóstolhatják az ízek szerelmesei a programban résztvevő top éttermekben.
Immár nyolcadik alkalommal jelentkezik Budapest legizgalmasabb Márton napi borfesztiválja az idén 100. születésnapját ünneplő Danubius Hotel Gellért csodálatos épületében, természetesen a 100-as szám jegyében: felvezetésként butik sörfesztivállal, aztán sörre borral, pezsgővel és pálinkákkal - korlátlan kóstolással, a páratlan hangulatú lakosztályétteremmel, kreatív borvacsorával és záróakkordként jön az elmaradhatatlan Sunday brunch is. Mindez november 8-11 között.
Izgalmas szállodai történetek, flambírozott Gundel-palacsinta, látványos desszertkülönlegességek, szabadulószoba. Többek között ezek a programok is várták a turizmus-vendéglátás iránt érdeklődő közel kétszáz fiatalt pénteken a Danubius Hotel Flamencoban rendezett Szakmai Titkaink Éjszakáján.Izgalmas szállodai történetek, flambírozott Gundel-palacsinta, látványos desszertkülönlegességek, szabadulószoba.
Idén tavasszal is kiemelkedően nagy érdeklődés övezte az Étterem Hetet, amely során 27.000 vendég foglalt asztalt a programban résztvevő 137 étterem valamelyikébe. Az Étterem Hét végén 3.400 vendég küldte el véleményét az általuk kipróbált éttermekről és a menüsorokról. Az értékelések alapján az Étterem Hét szervezői idén is átadták az "Étterem Hét legjobb étterme" díjakat, amelynek keretében 16 étterem részesült elismerésben.