A tavaszi Országos Étterem Héten a hazai gasztronómia nagy neveinek főztjét is megkóstolhatják az ízek szerelmesei a programban résztvevő top éttermekben.

Március 18. és 24. között az előzetesen asztalt foglalók az ország minőségi éttermeinek 3 fogásos kínálatait ismerhetik meg egységes árakon, 3,900 forintos Top, 4,900 forintos Prémium, vagy 5,900 forintos Exclusive kategóriában. A legkiválóbb alapanyagokból készített menüsorok változatos ízvilágot és stílust képviselnek a gasztronómiai palettán, a résztvevő éttermekben pedig olyan nevek is főznek, mint Bicsár Attila (Traktor Farmfood Restaurant) vagy Takács Lajos (Kobuta japán étterem). 
A tavaszi Étterem Héten – a tavaly őszihez hasonlóan – részt vesz a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) több vendéglátója is.