A hat budapesti éttermet üzemeltető VakVarjú étteremcsalád pályázatot hirdet magyar alapanyagokra, termékekre hazai termelőknek.

Cégcsoportjuk további tagjai az évente 700 rendezvényt lebonyolító Budapest Party Service, 3 egységből álló önkiszolgáló éttermi üzletágunk és a hamarosan 3 üzlettel rendelkező Dobay Cukrászda és Pékség.
Minden egységükben törekszenek arra, hogy a tányérokra minél több hazai alapanyagból készült fogás és sütemény kerülhessen.

A VarjúGazda Éléskamrája Program célja, hogy tovább növelhessék a magyar alapanyagok és késztermékek, valamint a magyar termelői beszállítók számát.

A VakVarjú – 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásként, valamint a fenntarthatóság, a környezettudatos jövő és az etikus gasztronómia mellett elkötelezett vállalatként – kiemelten fontosnak tartja a hazai értékeket, ezért az elmúlt években egyre több magyar termelő alapanyagaival dolgozik konyháin és árusítja azokat a VakVarjú Manufaktúra termékcsaládban.

„Cégcsoportunknál eddig is szép számmal kerültek hazai alapanyagokból készült fogások a tányérokra, de hisszük, hogy számos olyan magyar termelő dolgozik még az országban, akik termékeiket büszkén mutatnák meg vendégeinknek. A VarjúGazda Éléskamrája Programot ezért több – zöldség és gyümölcs, húsfélék, tejtermékek, egyéb háztáji finomságok, gabona vagy gabonafélék – termékkategóriában hirdetjük meg. Fontosnak tartjuk, hogy stabil és folyamatosan fejlődő vendéglátóipari szereplőként hosszútávon biztos üzleti partnerként beszállítóink mellett állhassunk, számukra megbízható és tervezhető bevételi forrást, valamint a rendszeres és folyamatosan beszállítás lehetőségével fejlesztési és fejlődési lehetőséget biztosítsunk. A minőségi alapanyagok iránti szenvedélyünk vezérli azt a vágyunkat, hogy a hazai lehetőségekből a legjobbat hozzuk ki. A termelőkkel való szoros együttműködés révén képesek leszünk biztosítani, hogy vendégeinknek a legjobbat kínálva minden egyes tányérunkra kerülő étel a lehető legfrissebb, legízletesebb alapanyagokból készüljön” – mondta el a programról Semsei Rudolf, az étteremcsalád tulajdonosa.

A hazai alapanyagok használata számukra nem csupán a frissesség és minőség záloga, hanem fontos lépés az ökológiai lábnyomuk csökkentése és a fenntartható célkitűzéseik elérése felé is, hiszen a hazai alapanyagok, termékek használatával jelentősen csökkenhet a szállításból adódó környezeti terhelésük is.
A programban legalább 6 hónapos (tavasz-nyári étlap vagy ősz-téli étlap időszaka) időtartamra keresik beszállítói partnereiket, vagy várják olyan kistermelők jelentkezését, akik bár a 6 hónapos beszállítást nem tudják vállalni, de szívesen ajánlják termékeiket a 4-6 hetente megújuló chefajánlatokba.

A pályázati kiírás pontos részleteit és feltételeit itt olvashatják:
https://vakvarju.com/varjugazda-program/