A hazai kisüzemi sörös színtér kreativitását korábban sem érhette vád, egy budapesti gerillafőzde azonban most szintet lépett: egy „teljes reggelit” álmodtak bele egy IPA típusú sörbe, kávéval, naranccsal és pirítóssal.

A kisüzemi sörös piac legkreatívabb sörfőzői egyre szokatlanabb kombinációkkal lepik meg a közönséget, hiszen egy hagyományos ízvilágú sörrel egyre nehezebb kitűnni a tömegből. A néhány éve még kuriózumnak számító, erősen komlózott India Pale Ale (IPA) vagy a teljesen fekete stout ma már a legtöbb kis főzdénél az alapszortiment tagja: rendszeresen készül, megbízhatóan magas minőségben.

Eközben a sörfőzők folyamatos receptfejlesztésinek köszönhetően egyre ismertebbek és népszerűbbek lesznek Magyarországon is a savanyú sörstílusok, mint a berliner weisse vagy a gose, és egyre bonyolultabb ízvilágú termékek is napvilágot látnak, elég ha csak a különféle desszertek – mint az almás pite, a zserbó vagy a baklava – sörös megfelelőire gondolunk. Arra azonban igazán kevés példa volt eddig, hogy valaki „egy egész reggeli” ízvilágát mutassa be egyetlen sörben.

Pedig a Timco Brewing új terméke, a Coffee And Toast épp ezt teszi: az India Pale Ale típusú sörben valódi kávé és narancshéj is van. Tim Helmick sörfőző szerint a kávé és a pirítós is olyan ízvilágot képvisel, amelyet mindenki jól ismer, és a legtöbben szeretik is. Ezeket a kedvelt aromákat igyekeztek tovább vinni egy „breakfast IPA” formájában, amibe valódi brazil és kolumbiai kávét, pirított malátát és bio narancshéjat is tettek.

Az újdonság leginkább trópusi és citrusos ízű, amely a korty végén a maláta pirítós felhangjával egészül ki. A sör először a főzde saját éttermében, a Timco BBQ-ban kapható, ahol kipróbálható, milyen harmóniát alkot a vendéglátóhely kínálta BBQ ételekkel, illetve összekóstolható a Timco Brewing többi sörével, többek között az ír vörössel, a belga típusú búzasörrel vagy a pink guavával és hibiszkusszal fűszerezett cseh lágerrel is.